150822362759188

Уролози от УМБАЛ Бургас оперираха по спешност бебе

 
Уролози от УМБАЛ Бургас оперираха по спешност 5-месечно бебе, върнато от четири други болници. Кошмарът за семейството започва миналия вторник, когато майката забелязва, че единият от тестисите на детето е подут и зачервен, а то не спира да плаче. Родителите посещават няколко лечебни заведения, в които установяват какъв е проблемът – торзио (завъртане) на тестиса.
Това е спешно състояние, което ако не се оперира навреме, може да доведе до загуба на органа. Всяка от болниците обаче отпраща семейството с различни обяснения. Включително и че нямат възможност за анестезия на толкова малко бебе.
Минути след като бебето е прието в УМБАЛ Бургас, то е оперирано от уролозите д-р Николай Миринчев и д-р Златка Чолакова. Анестезиолог е д-р Даниела Люцканова. Операцията протича бързо, без никакви усложнения. „Лечението е само хирургично и трябва да се извърши до 6-8 часа от началото на симптомите, защото заради нарушеното кръвоснабдяване рискът от атрофия е много висок.
Освен засегнатия орган, е необходимо да бъде фиксиран и другият тестис, за да се избегне и неговото завъртане поради характерни анатомични особености“, обясняват специалистите. И двата тестиса на малкото бебе са спасени и след 48-часов престой момченцето е изписано. Близките му са благодарни на уролозите в УМБАЛ Бургас за бързата намеса и професионализма.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *