97a2f35d-7ab2-447c-8a99-4cd7c298fe11

Със засаждането на рози Дамасцена и дървета ГЕРБ-СДС закри кампанията си в Бургас

 

Със засаждането на две дървета от рода Ясен и 28 стръкчета роза Дамасцена коалиция ГЕРБ-СДС закри предизборната си кампания в Бургас. Цветята бяха специален подарък от организацията на Жени ГЕРБ.

Събитието се състоя в района до фонтаните в Морската градина. В засаждането се включиха всички кандидати за народни представители от бургаската листа на коалицията, както и областният координатор на ГЕРБ Иван Алексиев. Сред присъстващите бяха още председателят на местния парламент в Бургас Севдалина Турманова, общински съветници, симпатизанти и граждани.

beb46240-4d41-4707-b53b-b6da4f1ea42b„Благодаря, че правите Морската градина на Бургас още по-красива и по-зелена. Това е пример как се води кампания – позитивна, приятелски насочена към градската инфраструктура и щадяща природата.“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Като много успешна и позитивна определи предизборната кампания и Иван Алексиев.

„Проведохме една позитивна, усмихната и насочена към хората кампания. Неслучайно днес засаждаме дръвчета и рози, защото посланието е ясно – в природата всяко живо същество се ражда за нов живот през пролетта, затова нека и ние се събудим от този кошмарен двугодишен сън и на втори април да гласуваме с №2 в бюлетината, за стабилна България отново!“, заяви областният координатор на ГЕРБ.

cf3dead2-b19c-428e-a092-1dda0b23c9b0Към думите му се присъедини и водачът на листата Жечо Станков, който не престава да организира срещи с хората и да търси комуникация с тях и извън предизборната кампания.

„За този един месец успяхме да стиснем хиляди ръце, да се видим с много хора и да чуем техните проблеми. Основните им въпроси към нас бяха свързани с това кой може да се справи със спекулата, как можем да се върнем към нормалния начин на живот, по какъв начин могат да се плануват приходите и да се направи прогноза за разходите. В края на разговорите ни самите хора намираха отговорите – защото през годините ГЕРБ-СДС винаги са държали на думата си и са се грижили преди всичко за народа.

Поехме ангажимент към хората, а днес поемам ангажимент и към кметовете на всички общини в Бургаски регион, че ние като народни представители ще защитаваме това, което е важно да се случи в областта, за да запазим лидерската си позиция в страната. Искаме Бургас да бъде приоритет на бъдещото правителство в София. Добрите политици започват кампания веднага след като е приключила предходната. Ние няма да спрем да бъдем между хората и да се срещаме ежедневно с тях.“, категоричен е Жечо Станков.

От своя страна областният координатор на Жени ГЕРБ Ева Михалева обясни, че дарените рози Дамасцена са част от национална кампания, която има за цел да популяризира и защитава традиционното българско розово масло.

„Инициативата е на Жени ГЕРБ, тя е част на националната ни кампания „Засади я с обич, отгледай я с любов“. Това е инициатива, подкрепяща производителите на розово масло, тъй като в момента се води тежка кампания срещу тях в ЕС. Даряваме тези 28 рози на всички наши кандидати за народни представители, за да бъда посланици на българщината и българското розово масло. България е страната на розите.

Момчета и момичета, бъдете посланици на красивите български рози и нека да запазим българското завинаги тук. След 4 години, надявам се, заедно да дойдем и да откъснем листенца от розовите храсти“, заяви Ева Михалева.

2210b1b3-3def-40ad-9419-4ced1d1cb302Символика имаше не само в засаждането на розите, но и в избора на дърветата, които отборът на ГЕРБ-СДС засади. С типичното си чувство за хумор Любен Дилов обясни:

Ева говори от името на жените, а аз ще кажа нещо от името на мъжете. Истинският мъж трябва да направи три неща в този живот – да създаде син, да построи къща и да засади дърво. Избрали сме да засадим две дървета от рода Ясен, защото на 2 април изборът е ЯСЕН – с бюлетина №2. ГЕРБ и СДС са формациите, които през годините се справиха с всички тежки кризи – от Виденовата и Лукановата зима, през разпадането на Югославия, гръцката финансова криза, ковид пандемията, бежанската криза… и т.н. Доказано е, че това са хора, които умеят да се справят с кризи и да управляват.

Screenshot 2023-03-30 165117Кулминацията в закриването на кампанията на ГЕРБ-СДС в Бургас беше пускането в небето на два бели гълъба, символизиращи мира и свободата, към които всеки човек се стреми.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *