655-402-policiia-patrulka

Северомакедонци джобят в Бургас,хванаха ги

Двама македонски граждани / на 50 и 54 години/ – извършители на кражби на парични суми, съхранявани във връхните дрехи на посетители в елитни бургаски заведения, оставени без надзор на закачалки или столове, бяха задържани в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, Второ и Пето Районно управление – Бургас.

Мъжете влизали в заведенията под предлог, че са клиенти, оглеждали вътрешността им и небрежно закачали своите връхни дрехи на закачалки в търговския обект. Разглеждали внимателно менюто или водели пространни разговори със сервитьорите, след което ставали и докато вземали собствените си връхните дрехи, преджобвали дрехите на другите посетители. По тази схема е извършена кражба на сумата от 500 долара, 300 лв. и 200 египетски паунда, собственост на 33 годишен софиянец.

Македонците прилагали и втора схема, посредством която в друго бургаско заведение, разположено в к-с „Лазур”, седнали в близост до масата на набелязаната жертва, чието сако било наметнато върху облегалката на стол. Използвайки моментното разсейване и липсата на надзор, македонците успели за преджобят сакото на клиента – 39 годишен айтозлия, като отнели сумата от 240 лева и 195 евро.

Подобни действия чуждите граждани се опитали да приложат и в други бургаски заведения в Централна градска част, но те не се увековечили с успех. След двата „удара” македонците отпътували за София за да прикрият следите си, но в резултат на бързите и целенасочени полицейски действия, предприети от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, Второ и Пето Районно управление – Бургас и със съдействието на столичните полицейски служители, двамата извършители са задържани в София заедно с автомобила им „Ауди А 8”, със софийска регистрация.

Македонците са задържани за срок от едно денонощие, като цялостното документиране на престъпната им дейност продължава под прякото наблюдение и ръководство на Районна прокуратура – Бургас.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *