3_61 (1)

Премахнаха последния мостик в Слънчев бряг

Нарязаха, демонтираха, изнесоха и засипаха съществуващия последен мостик в Слънчев бряг

Максим МОМЧИЛОВ                                                                                                    

В съкратен срок емблематичното пристанище пред  Почивната станция на Министерския съвет в Слънчев бряг вече не съществува.Двама бегаристи и други специалисти нарязаха,демонтираха,изнесоха и след това засипаха ликвидираното пристанище.

Нагърбилите се с нелеката задача са проучили дълбините на морето около пристанищното съоръжение, така че да не останат отломки от тях във водата, които биха причинили неприятни инциденти на летовниците през сезона.

До премахването на съоръжението се стига след становището,че изградените материалите са опасни, тъй като железата и основите, върху които се крепят, са ръждясали и нестабилни. Дълги    години туристите се разхождаха по мостика, без да подозират, че съоръженията крият фатални опасности.След това съоръжението беше забранено,но туристи пак се покачваха върху железата.

Съгласно действащия от 2001 г. Закон за морските акватории, мостиците на териториите на цялото Черноморско крайбрежие са незаконни, а в него понятие като “мостици” не съществува. Съществува терминът „пристанищно съоръжение”.

Още през 2006 г. мостиците: „Глобус”, разположен на плажната ивица пред хотел „Глобус”, „Бургас”, разположен пред хотел „Бургас”, „Южни нощи”, разположен пред хотел „Виктория”, са били отдавни под наем от „Слънчев бряг” АД.А след дълга кореспонденция с ресорното министерство през 2009 г. „Слънчев бряг АД“ окончателно решава да ги бракува.Те са демонтирани и нарязани.

Днес последното пристанищно съоръжение вече не съществува и багерите го засипаха с пясък.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *