1-1 Киро (1)

Почина Човека и Цар на пчеларите Кирил Киров

Почина удостоеният с коронация, обявен за Цар Кирил Първи на хълма „Царевец“  във  Велико  Търново, избрал си да остане да живее в Несебър

Максим МОМЧИЛОВ                                                                                                                                                     

На 86-годишна възраст в Несебър  почина на 2 август пчеларят Кирил Киров.Той бе признат от пчеларската общност в страната за  Цар на пчеларите, а преди това известен и като премиер, и президент на Република България.

1_Киров (1)Популярният бай Киро бе трето поколение пчелар. Въпреки възрастта си можеше да го видиш  жизнен и деен, работещ любимия си занаят. Той  има около 100 кошера край с. Кошарица, където се намира и музеят му. Целта му бе да популяризира българския мед не само сред българите, но и сред чужденците.

Служителят, учителят, треньорът, туристическия деятел ,еколог и изявен пчелар-общественик, познат в страната и чужбина, инициаторът за атрактивния Международен фестивал на меда в Несебър – всичко това можеш да кажеш за бай Киро. Последната му книга бе  „С поглед към миналото и настоящето“.

Нека бъде вечна паметта му!

………………………………………..

Собственикът на сайта „Несебър нюз“ Красимир Косев , ,екипът и сътрудниците на сайта, изказват дълбока и искрена благодарност на близките на починалия.

Кирил Киров беше чест гост на нашата редакция,където носеше прекрасните си книги и винаги чудесен мед.

Незабравими за нас ще останат неговите юбилейни чествания и срещи на създадения от него Фестивал на меда в Несебър,където бе ограден с уважение и респект.

Ще запомним тихата му усмивка,любовта му към Несебър,където отдаде живота си на различни длъжности ,както и като всеотдаен учител ,природолюбител и спортист!

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ !

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *