02(132)

Плажът в Слънчев бряг без спасители от 01.10.2019

Плажните ивици в Слънчев бряг – северна, централна и южна, стават неохраняеми от 1-ви октомври. Последният работен ден на морските спасители изтича след 18,00 часа днес-30 септември.

От утре туристическият сезон на практика е закрит. От курорта предупреждават всички летовници, които все още са на почивка там да бъдат особено внимателни при влизането в морето.

От началото на сезона сигурността на туристите бе гарантирана чрез водно спасителна дейност, както изискват нормативните разпоредби.  От 1-ви септември започна поетапно редуциране на броя на спасители в съответствие с намаления брой на туристите, а от 15-ти септември на ивицата останаха няколко мобилни двойки, които бдяха за сигурността на всички плажуващи.

Управителят на плажа в Слънчев бряг Кирил Спасов призовава гостите, които почиват през октомври да бъдат много внимателни в морето и да не влизат при бурни вълни и силен вятър.

„Отчитаме един добър сезон, въпреки трудностите. Равносметката е, че приключваме сезона без тежки инциденти. Плажът бе обезпечен не само с професионални спасители, но и с денонощна охрана.

Служителите следяха стриктно за реда на ивицата и предотвратиха опити за кражби от разсеяни туристи. За заловените на място крадци  незабавно сме информирали органите на МВР.

Доволни сме, че сезонът премина спокойно за нашите гости и се надяваме, че всички те са останали доволни от услугите“, каза Спасов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *