bTV_Novinite_19_rojden_den

Навръх 19-ия рожден ден на bTV Новините: Нели Тодорова е „Репортер на годината“

 

 

„Маркет линкс“: Новините и актуалните предавания на bTV увеличават доверието си сред българските зрители

 

На 18 ноември екипът на bTV Новините отбеляза 19-ия си рожден ден и по традиция, след вътрешно гласуване, отличи репортер, кореспондент, оператор, продуцент и монтажист на 2019 година. Журналистите в нюзрума на bTV оцениха най-високо работата на Нели Тодорова през изминалите 12 месеца и тя получи признанието „Репортер на годината”.

 

Журналистът с експертна насоченост в сферата на икономиката и бизнеса заслужи високото отличие с работата си по задълбочени журналистически разследвания, сред които скандала „Терасагейт“, както и с отразяването на значими събития като теча на лични данни от НАП, проследяването на проектите за АЕЦ „Белене” и „Турски поток” и други актуални теми от вътрешния живот на страната.

 

За кореспондент на годината редакцията на bTV Новините отличи Дани Атанасова с награда за работата ѝ по отразяване на събитията в Ямбол и региона. Признание за своя професионализъм получиха и: Борис Пинтев, който стана „Оператор на годината“ за трети път, Веселина Петракиева, която вече 4 пъти грабва приза „Продуцент на годината“, и Красимир Георгиев, отличен за „Монтажист на годината” за създаването на редица репортажи и филми за новините и актуалните предавания на телевизията.

 

„Хората, които спечелиха признанието на колегите си, са сърцето и душата на редакцията. С таланта и усилията си те продължават да мотивират всички останали, а работата им е видима и значима за всички наши зрители“, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт на bTV Media Group.

 

През 2019 г. bTV засили позицията си на информационния източник с най-високо доверие по отношения на новините и актуалните събития, според резултатите от национално представително проучване, проведено от „Маркет линкс“ в края на месец октомври. Над 42% от анкетираните се доверяват на bTV Новините и актуалните предавания на телевизията. Признанието идва в годината, в която нюзрумът на bTV получи най-висока зрителска оценка за отразяването на две изборни кампании и редица други значими събития.

 

 

 

 

Наред с всекидневните задачи и предизвикателства, през 2019 г. bTV реализира и най-високотехнологичния проект в историята на телевизията. Новото интегрирано студио е уникално за Централна и Източна Европа и вече няколко месеца е дом на новините, прогнозата за времето и спорта на bTV, на най-гледаните предавания в своя часови слот – „Тази сутрин“, „Преди обед“ и „Лице в лице“, като и на първото по рода си 360-градусово изборно студио в българския телевизионен ефир.

 

*Експресно национално представително проучване на „Маркет линкс“, проведено на 28 октомври сред 702 лица на възраст 18-54 години.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *