IMG_4845 (1)

Кондукторка в Бургас намери и предаде изгубени от възрастен мъж пари

 

Сумата от 2 250 лв., изгубена в градския транспорт от възрастен мъж, бе намерена и предадена на служителите от Четвърто Районно управление – Бургас от доблестната и честна бургазлийка Мария Добрева.

Жената, работеща като кондуктор в общинската фирма-превозвач „Бургас бус” едва ли е предполагала, че смяната й на 12-ти юли ще бъде толкова запомняща се. При приключване на поредния курс по линията Б 2, Мария Добрева открила найлонова торбичка със сумата от 2 250 лв.

Без колебание жената позвънила в полицията и пожелала да предаде сумата, без да се изкуши и да я задържи за себе си. Дошлите на място полицейски служители взели парите по законовия ред, но се изправили пред ново предизвикателство – как да открият техния собственик. За това отново помогнала34 годишната бургазлийка. Набитото й око и вътрешния усет й подсказали, че собственик на паричната сума бил възрастен човек – чест ползвател на услугите на „Бургасбус”.

IMG_4870 (1)Жената няколко дни по ред се надявала да го срещне сред пътниците, докато късмета й се усмихнал и тя го видяла на последната спирка на автобусите в к-с „Славейков”. Разпознала го лесно – 83 годишен чуждестранен гражданин, с множество здравословни проблеми, живеещ от дълги години в Бургас, който след претърпян инсулт трудно комуникирал. Мария му обяснила с жестове, че е намерила парите му и че ще се обади в полицията за да му ги върнат. Невярващ на късмета си и доброто сърце на 34 годишната бургазлийка възрастния човек получил обратно изгубената в градския транспорт парична сума.

За благородната си постъпка Мария Добрева получи от ОДМВР – Бургас благодарствен адрес, връчен й от временно изпълняващия длъжността началник отдел „Охранителна полиция и КАТ” старши инспектор Павел Колев. На жената бе връчено и парично поощрение от общинската фирма-превозвач „Бургас бус” с управител инж. Петко Драгнев и синдикалната организация на служителите във фирмата.

По време на тържествената церемония, състояла се във фирма „Бургасбус”, Мария бе придружена от съпруга си – шофьор в общинската фирма превозвач от три години и третата си дъщеря – 8 годишната Михаела, която с възхищение и радост слушаше похвалите към 34 годишната й майка.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *