IMG-626863d11a0ccaae24ecc1b11271e3c3-V

Клуб „Шарен свят“ в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър

 

Мара МОМЧИЛОВА

          15 деца от II в  клас на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър с класен ръководител Сотирка Петрова провеждат от началото на учебната година занимания по интереси в клуб „Шарен свят“.

С много желание и любов малките ученици творят в областта на приложните изкуства. От  хартия и текстил сръчните детски ръце изработват празнични картички и сувенири. Рисуват разнообразни фигури и орнаменти върху керамика. Заниманията им със стрийтбукинг включват изработване на предмети – тефтери, рецептурници, магнитни фигури и др. от отпадъчни материали (хартия, пластмаса, метал).

IMG-39f71fa687d223dfdcc33bc1349c4b33-V Направените до момента елементи от второкласниците бяха изкупени за минути на благотворителния коледен базар в училището. Те имат амбицията да подредят пролетна и годишна изложба, както и да изненадат с оригинални подаръци своите родители.

Заниманията по интереси в клуб „Шарен свят“ дават възможност на всяко дете да разгърне творческите си заложби и фантазия, да изгради чувство за естетика и красота, да работи в екип, уважавайки труда на другите.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *