2 (1)

Кирил Петков в Бургас: Автомагистрала „Черно море“ е вече приоритет на ЕС

Изграждането на автомагистрала „Черно море“ вече е приоритет от ЕС – обяви в Бургас Кирил Петков, лидерът на „Продължаваме Промяната“ .

На 18 март той получи уверения за подкрепата към проекта и за важността му лично от еврокомисаря от Европейската комисия за инвестиции.

„Той каза, много е важно за цяла Европа, а не само за България, да я има магистралата „Черно море“ – сподели детайли от разговора си Кирил Петков.

Според него изграждането на ключовото транспортно съоръжение ще осигури свързаност между Александруполис, Бургас, Варна и Констанца.

Пред бургазлии Кирил Петков представи програмата „Има как“, посветена на голямата промяна в страната и региона и сподели, колко е важно всичките 6.5 млн. българи да си зададат въпроса „Какво трябва да направим, за да не ни ограбват повече едни 5000 души ? “.

Послание към българските граждани отправи и премиер-министърът на Кралство Белгия Александър де Кро, който призова на изборите те да гласуват с номер 12 от бюлетината, за да имат нормален европейски живот.

„Не само вярвам, но съм сигурен, че промяната на Бургас и на България може да се случи. Строителството на автомагистрала „Черно море“ осмисля напълно  разширяването на ГКПП „Малко Търново“ и разширяването на пътя „Бургас-Малко Търново“, които стават и част от източния вертикален транспортен коридор, обхващаш Истанбул, Бургас, Варна, Констанца и др.

Изграждането на нови дълбоководни терминали на Пристанище Бургас“ и превръщането на бившето военно летище в Равенц в свободна икономическа зона с летище за карго товари също за част от плана за икономическото съживяване на региона, за което работим и ще продължаваме да работим. “ – коментира Константин Бачийски, водач на бургаската листа на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ .

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *