1-44

ЖУРНАЛИСТКАТА ДИМКА ТАШКОВА НЕ УСПЯ ДА ПРЕБОРИ КОВАРНА БОЛЕСТ

            

 

Максим МОМЧИЛОВ

Димка финал (1) На 29 декември  след непродължително боледуване на 76 г. възраст почина журналистката Димка Ташкова. Тя не успя да се пребори с коварната болест.

Родена и отрасла в Бургас, професионалната и кариера започва като детска учителка, преминава като актриса в Кукления театър, за да се отдаде до края на живота си на журналистиката.                                                                                                                                           Дълги години работи във вестник „ Черноморски фронт”. Съоснователка е на вестник „ Бургас днес”. Кореспондент на вестниците „Нова светлина” и „ Труд”.         Професионалният и път е свързан и с вестник „Свободен бряг” и други бургаски издания. Журналистическата кариера приключва като завеждащ „Връзки с обществеността” на кмета Йоан Костадинов.

След пенсионирането си Димка Ташкова се отдава на писателска дейност – издава десетина книги с разкази, новели и романи. Последната и книга остана недовършена.

Димка Ташкова е носител на Почетен плакет на град Бургас и на почетен плакет на Съюза на българските журналисти.

Бел.ред.:Димка Ташкова беше от журналистите ,които не правеха компромиси с професията,ярко и остро перо,което остави трайни следи,професионалист и личност,каквито рядко се срещат.

От името на екипа на сайта „Несебър нюз“ поднасяме дълбоките си съболезнования на близките и приятелите на Димка!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *