Otchet

Живко Тодоров:КОЙТО НЕ РАБОТИ, САМО ТОЙ НЕ ГРЕШИ

КОЙТО НЕ РАБОТИ, САМО ТОЙ НЕ ГРЕШИ, ВАЖНО Е С ГОДИНИТЕ, ГРЕШКИТЕ ДА НАМАЛЯВАТ

Днес нямаше как да пропусна отчета на Кмета в края на мандата му. Добра инициатива, която започна от него преди години и някак си стана част от очакванията към Довереника, за направеното и пропуснатото през годините. Отчетът се оказа и най-подходящия повод, Градът да види промяната в мащаб една емблематична зала и да му даде повод да се гордее с красотата, функционалността и желанието, доброто и оцелялото през годините наследство на Стара Загора, да бъде подновено и поддържано.

Първото, което тези, които наблюдаваха директното излъчване на ТВ Загора не успяха да видят и да станат част от него, бе тълпите от Граждани, които щурмуваха е точната дума Новата зала. За съжаление, пишещия тези редове не успя да изпита удоволствието, като всички нормални люде, дошли да чуят Кмета и какви ги е вършил през годините на мандата, а именно, след като се насладих визуално на красивата орнаментика и привлекателните седалки, страхът да не стана причина да се провали Отчета, поради пропадане на някой ред, ако положа кръшното си телосложение върху красивите, но крехко изглеждащи за моите килограми седалки, бях принуден да го изслушам в близкото заведение, попивайки всяка дума на телефона си.

Случило ли се е нещо през годините, което е донесло позитив за Стара Загора при мандата на тази администрация? Определено всеки, който прояви малко граждански интерес ще намери в Нета доказателства за десетки придобивки за Града. Нов център, нови паркове, нови улици, направени въпреки старото недоверие към Властта и още по-стария български хейт, който на моменти пречеше, но на моменти много помагаше. И това не го казвам аз, а Кметът.

Бяха отбелязани заслугите на всеки един от всички Граждани, харесвали или не дадени етапи от работата по облагородяването на Града. Ролята на Социалните мрежи като коректор и помощник да се случват по-бързо и по-качествено нещата. Заслугата на Бизнеса и Администрацията, за да може Стара Загора днес, да се нареди до София и Пловдив по инвестиции и интерес, и да се гарантира, че търпението днес, ще се възнагради с гордост за децата ни утре.

Добронамерена зала, въпреки, че противно на очакванията, членовете на ГЕРБ не бяха мнозинство. Бяха бивши Кметове, Политически партньори и противници, имаше и Приятели, и Врагове. Но по-важното е, че имаше Заралии, които мислеха и чувстваха заедно с Града си.

Имаше и въпроси накрая. Някои смислени, други не толкова, но Живко Тодоров се постара да отговори на всички. Кметът доказа, че почита правилото, уважавай предишните, управлявай добре за бъдещите. И залата му се отплати. И му прости грешките, които сигурно е имало и то не малко. Но само този, който не работи, само той не греши. А всяка греши е опит, която ни дава знание, да не я повтаряме в Бъдеще.

Цифрите и фактите могат да се манипулират, но реакциите на хората – не.
А днес те показаха, че Живко Тодоров има защо да залага жалони за бъдеш мандат.
Защото аплодисментите накрая бяха истински – и от Приятели, и от Противници.

Илиян Илиев

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *