62226538_670246730065514_8315985398719315968_n (1)

Дончо Златев: Подкрепете петицията ни държавата да купи детски линейки

 

 След като от Министерството на здравеопазването заявиха, че закупуването на детски линейки не е необходимо, защото за целта може да се използва и друга апаратура, авторът на идеята Дончо Златев инициира петиция. Златев, който е член на НИС на СДС, е подкрепен и от младежката структура на сините.

 „Призовавам Ви да се включите с подпис в нашата електронна петиция, за да популяризираме каузата и тя да завърши по единствения възможен начин – със закупуването на 27 детски линейки, които са крайно необходими за здравето и живота на нашите деца.

Абсурдно е да се твърди, че децата нямат нужда от специални грижи и обикновените линейки също вършили работа. Явно е, че министърът на здравеопазването не се е возил скоро в автомобилите на Спешна помощ и не знае какво е състоянието им. Недостигът на линейки за Спешната помощ постоянно е причина за огромни забавяния на екипите.

И това не е предположение, това е факт. Именно затова е безумно и срамно да се обяснява от министъра, че обикновените линейки могат да поемат сигналите за детска спешна помощ.

Нуждата от адекватна детска спешна помощ е осезаема все повече, а липсата на средства е най-малкото обидно оправдание. Експериментите на здравното министерство да се използва микс от 50/50 стара и нова апаратура и техника е нещо, което трябва да спре.

Пари има! Просто трябва да се насочат в правилната посока. А какво по-важно от здравето и живота на нашите деца. Именно децата са нашето най-голямо богатство, а тяхното бъдеще е въпрос на национална сигурност”, заявява Златев.

Линк към петицията https://www.peticiq.com/detskilineikisega

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *