448-256-virus-grip-epidemiia-koronavirus

Гърция затваря курортите си след нови случаи на заразени

Гърция затваря курортите си след нови случаи на заразени
Според медиите в Гърция днес някои граждани са решили да използват слънчевото и топло време и вместо у дома, са решили да посетят някои от плажовете близо до Атина

Надежда Неменски

Р егламентираните плажове и ски курорти в Гърция ще бъдат затворени от утре, след като бяха включени в списъка на мерките на гръцкото правителство за предотвратяване на разпространението на коронавируса.

„Току-що наредих всички плажове и ски курорти от утре да бъдат затворени.

Ситуацията е сериозна и изисква отговорност от всички.

СЗО: Европа е новият епицентър на COVID-19

Да избягваме обществени места с твърде много хора. Нека всички се придържаме към новостите, които обстоятелствата изискват. #останете у дома“, написа гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в официалния си акаунт в Туитър тази вечер.

Според медиите в Гърция

днес някои граждани са решили да използват слънчевото и топло време и вместо у дома, са решили да посетят някои от плажовете

близо до Атина.

Извънредно положение в България за един месец

Гръцките власти съобщиха днес за нови 38 случая на заразени с новия коронавирус, с което общият им брой в страната достигна 228.

Както съобщава в. „Катимерини”, 22 от новите случаи са „домашни“, т.е. пациентите не са пътували наскоро в чужбина, заяви говорителят на здравното министерство Сотирис Циодрас.

В момента в болниците в страната са настанени 57 пациенти с COVID-19, три са жертвите на заразата.

Правителството заяви днес, че спира всички полети до и от Италия, след третия смъртен случай, причинен от усложнения от коронавирус.

Print Friendly

Автор: vesti.bg


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *