50730760_233454387431574_7741924111500181504_n

Волт: Вето на президента ще даде шанс на ГЕРБ да се поправят

Подобни промени, извършени в последния момент, застрашават провеждането на честни и демократични избори

Европейска партия Волт призовава президента Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс, за да гарантира спазването на европейските демократични практики.

Смятаме, че намесата на държавния глава е повече от наложителна, след като Правната комисия в Народното събрание на практика замрази преференциалния вот с гласовете на ГЕРБ, ДПС, „Воля“ и част от „Обединени патриоти“.

От Европейска партия Волт припомняме, че налагането на вето същевременно ще даде възможност на управляващите от ГЕРБ да осъзнаят грешката, която допуснаха. Отказвайки се от спорните промени, ще покажат, че зачитат мнението на собствените си избиратели и техния свободен избор. Това е добър повод да излязат и от сянката на ДПС, където от години залагат на контролиран вот, страхувайки се от разместване на листите.

Политическият съвет на партия Волт е категоричен, че подобни промени, извършени в последния момент, застрашават провеждането на честни и демократични избори и изпращат негативен сигнал към нашите партньори от Европейския съюз и останалата част от демократичния свят.

Призоваваме президента да наложи вето и защото сме убедени, че чрез атаката срещу мажоритарния вот се цели осигуряване на безпроблемната подредба на партийните централи в листите. По този начин се дискредитира волята на българските граждани в избирателната система и на демокрацията като цяло.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *