1mart3

Високо отличие за преподавател в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър

 

 

С несебърско участие премина  официалното откриване на  ХІІ Събор на руските сънародници в Република България в Драматичния театър „Иван Радоев”  – град Плевен.

Съборът се провежда всяка година по случай  Държавния празник на Руската Федерация  12 юни – Ден на Русия и събира стотици руски сънародници от цяла България. В тържествена обстановка премина награждаването на политиците, преподавателите и клубовете  за развитието на българо-руските отношения и сътрудничество, популяризиране на руския език и руската култура.

За първи път Федерацията на руските сънародници  на България награждава учител  от община Несебър в лицето на Ирена Божилова , главен учител по руски език в СУ „Любен Каравелов” – гр. Несебър. Тя бе  отличена с почетен знак ”За особен принос в развитието и укрепването на руско-българските отношения и активно съдействие в дейността на руските сънародници  в България”. Наградата бе връчена лично от Председателя на Федерацията Марина Дадикозян и Завеждащия Консулски Отдел на Посолството на Русия в България Владимир Чертков.

 

 

Print Friendly

Автор: Мара МОМЧИЛОВА


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *