IMG-366e67e58cf832aef68389fd38792a6c-V-1

Велизар Енчев проведе срещи с жители на Карнобат, Айтос и Бургас

Кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Велизар Енчев проведе срещи с жители на общините Карнобат, Айтос и Бургас. Като основна тема на срещата в Карнобат се очерта тази за обстановката в страната и за манипулациите на някои социологически агенции, които се опитват да дадат служебна победа на ГЕРБ и ВМРО. „Категоричната ми теза е, че ГЕРБ не само не води, точно обратното – БСП води и то с повече от процент и половина“, подчерта Велизар Енчев.

Друго, за което стана дума –  срастването на  олигархията в България на организираната престъпност с икономиката и бизнеса, и феодализирането на местната власт в страната. „Основната ми теза е, че ако искаме да сменим модела на управление на местните избори, подобна промяна минава през победа на европейските избори. Ако искаме да победим на местните избори и тази феодализация да бъде ликвидирана – може да бъде победена сега на европейския вот, т.е. да стартира тази промяна отсега.

На мероприятието присъстваха областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков и председателят на БСП – Карнобат Аспарух Иванов.

На срещата в Айтос кандидатът за евродепутат посочи, че в Европейския парламент ще подкрепи избора на Лаура Кьовеши за еврпейски главен прокурор, която  е трън в очите на ГЕРБ и ВМРО, а в рамките на диалога „ЕС – Република Турция“ ще постави акцент върху изплащането на задълженията на турската страна към тракийските бежанци. „Ще гласувам против членството на Турция в ЕС“, каза Енчев.

Той каза още, че ще предложи създаването на Фонд за демографски застрашените страни в ЕС, от който България  трябва да е най-големият получател, както и че ще подкрепи отмяната на санкциите на ЕС срещу Русия.

На срещата в Айтос бяха и областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков и председателят на БСП – Айтос Милена Куртова-Радева.

Пред бургазлии Велизар Енчев посочи, че е много важно на тези евроизбори да не забравяме българските интереси. „Ще отстоявам интересите на българския бизнес и реализация на нашата продукция на пазара на ЕС“, заяви той. На срещата в Бургас бяха още народният представител от „БСП за България“ Николай Тишев и общинският председател на БСП – Бургас Живко Господинов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      One thought on “Велизар Енчев проведе срещи с жители на Карнобат, Айтос и Бургас

      1. А така

        Визо, мачкай тая паплач! 110 преференция, номер на бюлетината 18. Сега или никога да отсвирим Станишев.

        Reply

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *