980x551_1522754622

Бургаски общински съветници предлагат отличие

Съветници предлагат отличие за общински служител, който спаси давещ се човек

 

 

Общинският служител Георги Иванов да бъде удостоен с Почетна значка на Община Бургас. Това предлагат, в докладна записка, съветниците Георги Дракалиев и Николай Стоянов.

На 18 юни 2020 г., малко преди 9 часа сутринта, около 70-годишен мъж за малко да се удави в непосредствена близост до моста на Бургас. Възрастният мъж се хвърля в морето от платформата в опит да сложи край на живота си. В този момент обаче е забелязан от дежурния екип на „УКОРС“, който патрулира в района и служителите веднага се втурват да го спасяват.

Единият от тях хвърля спасителен буй, но мъжът отказва да се хване за него, дори напротив – започва умишлено да се отдалечава от пояса. Именно това налага незабавната намеса на общинския служител Георги Иванов, който скача веднага във водата, приближава самоубиеца и го изважда.

След това му оказва първа медицинска помощ до пристигане на линейката, макар самият той да има нужда от такава, защото също поглъща морска вода.

„Бързата му и навременна намеса довежда до спасяването на човешки живот, което безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива постъпки трябва да служат за пример на всички, считаме, че е необходимо проявилият се общински служител да бъде отличен от Общински съвет-Бургас“, мотивират се общинските съветници.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *