50ccd55711c1b7319f346bbb4cd07cda

БСП внесе в парламента искане за отмяна на санкциите срещу Русия

БСП внесе в парламента искане за отмяна на санкциите срещу Русия

Социалистите настояват позицията им да стигне до европейските институции

Депутатите от БСП внесоха в парламента проекторешение за отмяна на санкциите срещу Русия. Това обяви на брифинг в НС депутатът от левицата Антон Кутев. Социалистите настояват страната ни да предложи на вниманието на Европейския съвет и на европейските институции българската позиция, че санкциите срещу Русия вредят не само на икономическите, но и на политическите, културните и всестранните отношения. Доводите и мотивите, които са записали от БСП, са чисто икономически.

Санкциите дават изключително лош икономически резултат както за България, така и за цяла Европа, подчерта Кутев. Решението, което предлагаме на Народното събрание, e да се обяви срещу санкциите, допълни народният представител. По думите му България има поне няколко сектори на икономиката, които губят от тези санкции. Това е българският интерес, това е икономическият интерес, това са работни места и пари, добави Кутев. Логично и отговорно за нашата държава е да се отменят санкциите, уверени са от БСП.

Предлагали сме да се взе такова решение неведнъж, обясни депутатът Манол Генов. Той обърна внимание на двойния стандарт на санкциите, които се упражняват към Русия. Защо такива големи корпорации като „Сименс“ и „Фолксваген“ спокойни си инвестират в Русия и печелят, а България остава един „забравен остров“ в Европа по отношение на развитие на търговията в това общо европейско пространство, попита Генов.

Източник: вестник „ДУМА“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *