655-402-policiia-patrulka

Арестуваха дрогирани бандити в Бургас

На 13.08.т.г. около 19.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 36 годишен бургазлия за това, че малко по-рано, прибирайки се със семейство си в района на ул. «Копривщица» в к-с «Лазур», забелязал компания от момиче и петима младежи, единия от които безпричинно счупил прозореца на коридора на къщата му.

Бургазлията заедно с баща си настигал младежката компания и влязал в словестно пререкание. Младежите се държали агресивно, като заобграждайки опонентите си, започнали да ги обиждат и да им нанасят удари. Едно от момчетата извадило газов пистолет и след заплаха, че ще гръмне 36 годишния бургазлия, произвел изстрел към него.

Намесили се случайни граждани, преминаващи по улицата, в резултат на което компанията се разбягала. Бургазлията и баща му не са получили сериозни наранявания, но ще бъдат прегледани от съдебен лекар.

Предприети са бързи издирвателни действия, като младежите са установени и задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа – това са бургазлии на възраст между 14 и 19 години, трима от които криминално проявени. Установено е, че изстрела е произведен от 18 годишен бургазлия, а стъклото е счупено от негов 16 годишен съгражданин.

При извършения личен обиск на задържаните пистолета и два газови патрона за него са открити в 14 годишната бургазлийка. Младежите направили пълни самопризнания, като двамата извършители на деянията са тествани за употреба на алкохол и наркотици / пробите са били положителни за употреба на канабис и алкохол/.

В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че компанията преди появяването си в к-с «Лазур» е осъществила хулигански действия на територията на Централна градска част, изразяващи се в счупване на огледало на кола и заплаха на случаен гражданин с газовия пистолет.

Работата по цялостно документиране на престъпните действия на задържаните продължава от служители на Първо и Пето Районни управления – Бургас.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *