5681

Учреди се Алианс „Българско Черноморие“

Снимка: БГНЕС

Учреди се Алианс „Българско Черноморие“ с участието на туристическите камари на Варна и Бургас. Идеята е на директора на Летище Варна. Инициативата е подкрепена от някои от хотелиерите, но има и съпротива.

„Ние сме решили да дадем кредит на доверие на това събитие. Аз съм убеден, че всичко ще бъде наред. С един немски прагматизъм и с широко сформирана група от искащи да променят нещата в туризма няма как да няма успех„, каза за БНР Елин Димитров, председател на Туристическата камара във Варна.

Журналистът Петър Пунчев коментира, че основната цел на Алианса е да бъде представена България като привлекателна дестинация и специално Черноморието.

„Моето впечатление от много години насам е, че България е много слабо представена като дестинация по света, за да кажа, че направо не присъства. В последно време живея в Германия и виждам, че всички други страни са представени, но не и ние„. Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна
Д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, заяви, че целта на обединението е професионалистите в един екип да създадат модерна дигитална платформа, която да даде възможност и за национален маркетинг на дестинацията Черно море.

„Съществуващите структури са показали своята абсолютна безсмисленост до този момент. Ако те можеха да направят това, което е необходимо, да произведат добавена стойност и да осъществяват маркетинг и реклама, брандът Черно море да бъде точно толкова желан и разпознаваем, както са други конкурентни дестинации – Адриатика, Ривиерата, гръцкото крайбрежие, щяха да са си свършили работата. Очевидно законът е създал организации, които са слаби по своята същност. Създават емитация на взаимодействие, затова търсим възможности да работим професионално„.

Служебният министър на икономиката Кирил Петков коментира:

Алианс „Българско Черноморие“ е много добра идея, защото, ако няма координация между различните части на туристическия сектор, няма как да предлагаме комплексна услуга, която да покачва добавената стойност. Ако летището не е в координация с хотелите, ако има проблеми с инфраструктурата между летището и хотелите, ако самите хотели не се координират заедно, шансът България да стане дестинация е доста по-малък. Ако всеки се бори сам, конкуренцията е доста голяма и ще бъде доста трудно„.

Print Friendly

Автор: БНР


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *