Разчистват плажа на „Слънчев бряг“ от бетонни елементи. Министерството на туризма информира, че се освобождават 1438 кв. м. площ от ивицата на морски плаж „Слънчев бряг – север“. Към момента те са заети от бетонни елементи на игрище за мини голф.

Мини голф игрището е сред незаконните обекти, съборени при разчистването на ивицата от новия наемател. Според ведомството новият наемател продължава стриктно да спазва поетите ангажиментите и задълженията си по договор.

Снимка 340688

Източник: Министерство на туризма

Премахването на бетона от плажа е част от подготвителните дейности преди началото на летния сезон. Предстоят срещи на местно ниво през следващите месеци за обсъждане на готовността за сезона. Ще се направят и инспекции преди старта на лятото, в които да участват както експерти от Министерството на туризма, така и от всички останали контролни органи.

В края на миналата седмица министърът на туризма Николина Ангелкова направи инспекция. Проверен беше хода на работа на събарянето на незаконните обекти. Инспекцията на министъра установи, че вече са премахнати над 190 незаконни постройки.

Алеите и тротоарите на "Слънчев бряг" свободни за туристи

Алеите и тротоарите на „Слънчев бряг“ свободни за туристи

Еднакви павилиони в синьо и бяло

До средата на май месец трябва всички нерегламентирани обекти да бъдат съборени и плажът да е разчистен. Тогава влиза в сила и забраната за строителство по курортите.

Припомняме, през 2016 г. беше прекратен договорът с концесионера на плаж „Слънчев бряг – север“ заради разполагането на обекти с площ надвишаваща с 8000 кв. метра одобрената от министъра на туризма схема.

В началото на миналата година пък бе определен нов наемател на плажа. Избраната фирма, която управлява плажната ивица, е сключила 5-годишен договор. За всяка от годините на управление фирмата ще плаща на държавата такса в размер на 1,650 млн. лв. Цените на плажните принадлежности бяха намалени с 2 лв. до 8 лв. за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг.

Премахнаха още 50 незаконни магазина на плаж "Слънчев бряг-север"

Премахнаха още 50 незаконни магазина на плаж „Слънчев бряг-север“

Те не са разрушени в началото на лятото заради започналия туристически сезон