Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за концесиите.

Със законопроекта се предлагат промени, засягащи възлагането на концесия, които се доближават максимално до правилата, разписани в Закона за концесиите, но съобразени със специфичните задължителни дейности по морските плажове и предоставянето на допълнителни услуги.

Хората на Кънев искат вето на корупционния Закон за концесиите

Хората на Кънев искат вето на корупционния Закон за концесиите

Бил приет на тъмно

„С новия § 4 и с изменението на § 5 се цели преодоляване на законодателната празнота и уреждане на преходните периоди, в които е прието решение за откриване на процедура по реда на отменената глава втора „а“ от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за възлагане на концесии за морски плажове до влизането в сила на този закон“, пише в мотивите на законопроекта за промени в Закона за концесиите.

Граждани искат президентско вето върху поръчковия Закон за концесиите

Граждани искат президентско вето върху поръчковия Закон за концесиите

Според тях законът е престъпен и чудовищен

Предлага се концесиите да се отдават и контролират по улеснени правила и при гъвкаво национално законодателство.

С промените в Закона се регулира сключването на договор за концесия за услуга на морски плаж, неговото изпълнение, изменение и прекратяване, както и сключването на договор с подизпълнител.

Приеха нов Закон за концесиите

Приеха нов Закон за концесиите

Нямало нужда от правилник за неговото прилагане

С гласуваните промени се регламентира и дейността по контрола по начин, който позволява ефективност при отчитането на изпълнението на изискванията, пише в документа.

За неуредените въпроси, свързани със стратегическото развитие и планиране на концесиите за услуга на морски плаж, финансирането на дейността и Националния концесионен регистър, както и за обжалването на решенията на концедента, се предвижда да се прилага Законът за концесиите.

Каварна очаква държавна намеса в казуса с бариера и 8 лв. такса до плаж "Русалка"

Каварна очаква държавна намеса в казуса с бариера и 8 лв. такса до плаж „Русалка“

„Ангелкова и без друго има активност през последните дни заради цената на шезлонгите и провала на сезона на някои места … да отиде до бариерата и да се вземе в ръце“

След гласуването на промените в Закона министърът на туризма Николина Ангелкова коментира, че с представители на сектора се обединили около идеята за начало на един по-сериозен и стратегически дебат за цялостното развитие на Българското Черноморие.

Тя не иска на парче да стават нещата, а да се мисли в една посока дали трябва само да се категоризират плажовете и кои плажове. България да бъде конкурентна туристическа дестинация, иска министърът на туризма.

Статутът на националните курорти е от огромно значение, защото те са имиджът на българския туризъм, каза още Николина Ангелкова. Важно е да намерим баланса, за да имаме конкурентното и правилното развитие на българския туристически продукт по Черноморието, изтъкна още ресорният министър. Много ме е яд, когато виждам цялата тази негативна кампания, която изключително много се отразява на имиджа на българския туризъм, допълни Ангелкова.