МВР води преговори със „Слънчев бряг” АД за „затваряне“ на комплекса. Това обяви главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от БТА.

Това означава да има пропускателен режим, като полицията ще отговаря за всички входове на комплекса. Всеки автомобил и човек, които влизат и излизат, ще бъде проверявани.

Очакванията на Костов са след като минат преговорите с дружеството, следващата седмица да се сключи споразумение за това.

Не само съмнителни хора, ще проверяват и обикновените туристи. Ще има много строг контрол”, уверява Георги Костов.

Припомняме, ръководството на МВР – министър Бъчварова и главният секретар Костов се намират в Бургас след като в курорта „Слънчев бряг” при голяма престрелка известния криминален Димитър Желязков – Митьо Очите бе тежко ранен. Инцидентът постави под въпрос има ли държава в курорта.
В Бургас се намира от вчера и главният прокурор Сотир Цацаров.

Предвижда се също така да бъде създаден координационен център, който да следи процеса на икономическите, финансови и полицейски проверки и операции в курорта „Слънчев бряг“. Те ще продължат до края на летния туристически сезон.

В координационния център ще участват служители от основните институции, които са ангажирани с тези проверки – представители на НАП, ДАНС, БОП, РПУ „Слънчев бряг“ , а структурата ще се ръководи от висш униформен командирован служител от Национална служба „Полиция“.

„Очакваме да създадем усещането, че наистина държавата присъства тук, с което гражданите и туристите в Бургаски регион да се чувстват по сигурни и да знаят, че някой се грижи затова правилата да бъдат спазвани”, коментира вътрешния министър Румяна Бъчварова. Тя уточни, че очаква добри резултати от работа на общия координационен център.