OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието

 

С огромно внимание, трите водещи електронни медии отразиха детинската случка на Седемте рилски езера, където десетина по емоционални младежи влязоха до колене в езерото „Близнака“ и играха хоро.

Тази проява не е за адмирации, но не и да изкараш млади хора престъпници. Това нарушение бе така детайлно и едностранчиво отразено от вас водещите телевизии, че масовият зрител остана с впечатлението, че в Рила има истински екологичен апокалипсис. Всъщност нищо такова не се случи, езерото си е същото, няма замърсяване и не е увредено. Не оневиняваме младежите, нека си платят заедно с организаторите глобата. Но истинският проблем свързан със замърсяване е по плажната ивица, от Дуранкулак до Резово.
На ивицата от  почти  400 км има разположени десетки незаконни биваци с хиляди дивокампингуващи безплатно българи, а вече и много чужденци. По цялото Черноморие никнат все повече такива катуни, които не само създават планини от боклуци и фекалии, но и изсякоха гората в близост до плажовете. Направо с колите, караваните, палатките и кемперите са се разположили и в държавни, общински и частни имоти.
Divokampinguvashti KaradereПревърнали са се в истинско бедствие и за природата, местните хора, но и за другите туристи. Алкохола и дрогата се леят в огромни количества. Никакъв ред и спазване на елементарни включително и хигиенни правила. Държавните и общински служби са абсолютно безсилни срещу ордите дивокъмпингуващи. Полицията и тя е абдикирала и е в невъзможност да се справи с този вид „култура“.
Уважаеми ръководители, собственици и журналисти от трите електронни медии, надяваме се, че като отговорни национални институции, с вниманието и енергията, което отделихте за хорото в Рила, по същият начин ще отразите това самоуправство, което се случва по морето. За жалост в последните няколко години, нито една от трите водещи медии не посмя да излъчи и една минута критичен материал за този в действителност огромен екологичен и правов проблем. Оставихте нас, местните хора без никаква подкрепа сами да се справяме с този вандализъм.
Медиите са затова, когато държавата е безсилна или пък не желае да приложи закона, журналистите да я принудят да стори това.
Надяваме се, че ще реагирате, а ние поемаме ангажимента да ви посочим всички незаконни къмпинги-катуните на белите якички и ви помогнем в обективното отразяване на случващото се по морето. Но ако не го направите, това означава зависимости, които не прилягат на обществени и национални медии.
СНЦ Национална асоциация „Българско Черноморие“
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *