New Imager3r23r2r23

Ангелкова с награда за „най-голям принос“ за туризма на Балканите

Министър Николина Ангелкова е получила награда за “най-голям принос за развитието на туризма на Балканите“ по време на Конференция за регионално сътрудничество, провеждана в Черна гора , съобщи агенция “Фокус“, която неуморно следи нейните изяви.

От публикацията се разбира, че Ангелкова сама се е похвалила с връчения приз.

“След официалното откриване ми връчиха награда и признание за най-голям принос за развитието на туризма на Балканите. За първи път има самостоятелно министерство на туризма и за толкова кратко време получихме такова голямо признание. Това се дължи на усилията, които полага цялото правителство и най-вече целият бранш. Тази награда е за туристическия бранш и за всички хора, които работят в сектора”, коментира министърката.

Тя обясни, че през втория ден от конференцията предстоят изказвания на представители от Хърватия, Македония, Косово, Босна и Херцеговина, домакините Черна гора и Гърция. Темата ще е как всяка страна вижда развитието на Балканите като общ туристически бранд.

В последно време Ангелкова е във вихъра си. Преди десет дни тя напълно убедено обяви, че българският морски туризъм е по-добър от гръцкия. Тя се аргументира с това, че нашето море и нашите плажове били по-чисти, а родните концесионери и хотелиери предлагали по-добри услуги. Не стана ясно дали е обяснила това на конференцията в Черна гора.

Гърция има 13 600 км крайбрежие и 430 плажа официално сертифицирани „син флаг“ – България има 354 км бряг, 2/3 презастроен и 11 плажа със “Син флаг“.

Много за развитието на нашия туризъм “помогна“ и престрелката между две гангстерски банди в Слънчев бряг от миналата седмица. Резултатът бе един убит и Митьо Очите в болница с пет огнестрелни рани. Премиерът Бойко Борисов обяви началото на тотална репресия срещу “главанаците“, които пречат на туризма ни.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *