9812B4668-C566-4BDA-BF9B-C75C2CF92E2A

Южният плаж в Слънчев бряг откри сезона

 Днес- 1 юни, Южният плаж в Слънчев бряг откри официално „Сезон 2018”.  От 8.00 часа сутринта работа започнаха  първите водни спасители . Бройката им ще се увеличава поетапно.  Девет спасителни поста ще бдят за сигурността на туристите на южния плаж.  Летуващите ще разчитат на смелостта и бързината на общо 18 обучени водни спасители. Към момента най-младият спасител на южната ивица е 23-годишен, а най-възрастният на 43 г.

729DDD497-CD85-4F5E-B9FD-8CB2A3286081Всеки спасителен пост разполага с необходимото задължителното оборудване, а на целият отряд в кризисна ситуация са на разположение спасителни джетове. Спасителите разполагат с плавници, шнорхели, буйове, въжета, бинокли, мобилни станции и др..  Осигурена е и медицинска служба, която може да окаже помощ в случай на нужда. Обозначени са и зоните за къпане с шамандури. Въпреки, че туристическият сезон постепенно набира скорост, вече има смелчаци, готови да преживеят полет над морето с парашут, дърпан от скутер.

Морската  вода вече достига 22-23 градуса и е добра за къпане. Спасителите предупреждават туристите да бъдат особено внимателни, когато  използват вълните, за да ги изтласкват до брега. Трябва да се прави разлика между различните типове вълнение – мъртво, ветрово и прибойно, каза старши спасителят Здравко Кутрев.  Особено опасно е мъртвото, при което скачащите на вълните туристи се приземяват на дънни ями или попадат в течения. Така те рискуват живота си.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *