Хотелиери от морската ни столица подкрепиха мерките, които вицепремиерът Валери Симеонов предприема срещу шума в курортите, съобщава БНР. Управата на хотелите демонстрира подкрепата си в специална декларация.

Вицепремиер, диджей и казус с курортен шум в почивните дни

Вицепремиер, диджей и казус с курортен шум в почивните дни

По думите на диджея, като гост, той не е част от казуса, свързан със силата на децибелите и шумът от дискотеката

Управител на хотелски комплекс в курорта „Св. Константин и Елена“- Атанас Карагеоргиев, разказва пред общественото радио, че става дума за защита на интересите на сериозните инвеститори в туризма. Карагеоргиев изтъква, че никой не би правил проблем за 30-минутно забавяне от ограничения за шума до 11 и 30 или 12 ч., но е проява на лош вкус да не се съобразяват с околните.

анкета

Какво прави Симeонов в Слънчев бряг?

Грижи сe за спокойствието на туристите 13.5%

Установява закона 36.1%

Гради лична ПР акция 21.3%

Иска да влезе в новините 6.0%

Излага се 23.1%

Атанас Карагеоргиев се възмущава на обясненията, че проверките плашат собствениците на заведения. Според него това е така, защото те не спазват реда. Каагеоргиев смята, че с този шум с всяка изминала година курортът става по-евтин, по-лоша дестинация и по-малко предпочитан от младите хора.

Симеонов дисциплинирал, не търсел адреналин

Симеонов дисциплинирал, не търсел адреналин

Концесионери и наематели клатили държавата през туризма

Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов сподели в личния си профил във Фейсбук, че е събрал „всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг“ и превърнал „Слънчев бряг „в синоним на нормален и тих европейски курорт“

Заедно с НАП констатирали множество нарушения на трудово-правния статус на работещите, данъчни и нарушения на закона за храните.

Борисов подкрепи акцията на Валери Симеонов

Борисов подкрепи акцията на Валери Симеонов

Заради обществените поръчки се бавили много ремонти, обясни премиерът

Припомняме и че Съюза на хотелиерите в курортния комплекс „Златни пясъци“ се обявиха в подкрепа на действията на вицепремиера. В декларация до медиите те обясниха, че проверките на Симеонов за среднощния шум са първото действие на държавата по този „толкова наболял проблем“.

"Слънчев бряг" протестира срещу проверките на Валери Симеонов

„Слънчев бряг“ протестира срещу проверките на Валери Симеонов

Проверки в дискотеките имало и снощи

Съюза на собствениците в „Слънчев бряг“ също пуснаха позиция по въпроса.Според работодателите в „Слънчев бряг“ трябва да се организира срещамежду представители на бизнеса в комплекса, премиера Борисов, вицепремиера Симеонов, министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Несебър Николай Димитров, за да може проблемът да се реши навреме.

От друга страна около 200 работници излязоха на протест в „Слънчев бряг“ и се обявиха против проверките на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в заведенията в курортния комплекс.