1-1

Северният плаж в Слънчев бряг готов да посреща туристи

Северният плаж в Слънчев бряг посреща туристи изряден и със спасители

 

Обходни двойки спасители започнаха работа на северния плаж в курорта „Слънчев бряг”.  Дежурствата им ще продължат до 31 май, а от следващия ден, когато е официалното отриване на плажния сезон на ивицата ще застъпят допълнителен брой служители, които ще обезпечават водноспасителната дейност, съобщиха от стопанисващата ивицата фирма.

Мобилните двойки са в нормален работен график от 8.00 – 18.00 часа. Такова ще е работното време на всички спасители на северния плаж до края на летния сезон. Те ще следят за реда и за нарушители, които влизат в морето при червен флаг. Спасителите са облечени с жълти тениски и червени спортни шорти, за да бъдат лесно разпознавани от плажуващите.

2От фирмата стопанин съобщиха, че северният плаж е изцяло готов и изряден и вече посреща първи туристи. На пясъка има чисто нови чадъри и шезлонги, ивицата е заравнена, обезпаразитена и почистена. Поставени са вишките за спасителите, обозначителните знаци и информационни табели,  медицинският пункт, оборудван с необходимите медикаменти и апаратура. Свободната зона за безплатно плажуване е повече от 50 на сто.  От 1 юни на северния плаж ще има разнообразни водни забавления и спортове.

Обектите на концесионната територия, одобрени по схема, са с нова визия и унифициран дизайн.Разчистени са всички незаконни преместваеми обекти, които не отговаряха на одобрената от Министерството на туризма схема за разполагането им. Обектите бяха заварени от предходната фирма концесионер.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *