15-05-18_psov_nesebyr

Пречиствателната станция на Несебър има капацитет

Пречиствателната станция на Несебър има капацитет да поеме водата и в най-натоварения туристически месец. Това посочи министърът на туризма Николина Ангелкова, след като на място участва в проверка на съоръжението.

В инспекцията се включиха и представители на местните контролни органи. Пиков момент в сезона е периодът от края на юли до последните дни на август, ръководството на станцията ме увери, че и тогава няма да има проблем с пречистването на водата, каза още министърът.

15-05-18_psov_nesebyr1Станцията е предназначена за 220 хил. еквивалент жители. Капацитетът й позволява постъпването и пречистването на 640 литра в секунда. Различните етапи са механично, биологично, обеззаразяване и заустване в Черно море. Водата е пречистена до такава степен, че може да се влее в Черно море на разстояние 1 морска миля и дълбочина 18 метра.

По информация на РИОСВ проби от станцията се взимат преди началото на летния сезон, а в активния му период- всеки месец. До момента всички материали, които са взимани от станцията на Несебър не са превишавали нормите за заустване на отпадни води.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *