655-402-rumen-radev

Инициативен комитет издига кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова

Сред тях са депутатът от БСП Весела Лечева, актрисата Цветана Манева и историкът проф. Искра Баева. Политически гости са и бившите депутати от ИТН Филип Станев и Станислав Балабанов. В Инициативния комитет влизат зам.-шефовете на БСП Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова.
На учредяването на комитета дойдоха космонавтът Георги Иванов, борецът Александър Томов, журналистът Тома Томов, актрисата Цветана Манева, евродепутатите Елена Йончева и Иво Христов, ген. Михо Михов от АБВ, кметът на Русе Пенчо Милков, дългогодишната депутатка от БСП Дора Янкова, борецът Александър Томов, проф. Иво Христов, кметът на Перник Станислав Владимиров, волейболистът Владимир Николов, Велислава Дърева, художникът Ивайло Мирчев, музикантът Иван Лечев, актьорът Павел Попандов и други.
Инициативният комитет ще има трима съпредседатели – д-р Цветеслава Гълъбова, която е шеф на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“, журналистката Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов. „В романа на Гогол „Мъртви души“ има един герой – Чичиков, който купува мъртви души, за да ги представи за живи хора. Нашенският Чичиков купува живи хора, за да ги направи мъртви души. И когато пред него се изправи Бойко Рашков, той на трудно разбираем език започва да се оправдава и дори може да измисли нова дума, ровейки в плиткия си мозък като археолог и да каже – забраниха ми гъгненост.
Това значи, че не му дават да гъгне и да говори, означава, че съм репресиран и потиснат. Има кой да застане срещу всички Чичиковци. Затова д-р Цветеслава Гълъбова, ще го приеме безплатно, ако не – ние ще дадем парите“, каза актьорът Павел Попандов, с което разсмя залата. Анна Заркова припомни, че президентът е бил на площада заедно с протестиращите и му пожела „На добър час“.
Цветеслава Гълъбова посочи: „След години управление на политическата посредственост дойде време за политическата грамотност“. Според нея Радев и Йотова са спечелили огромно доверие с работата си с отговорна работа в критична ситуация. „Те са гарант за нормализиране на политиката у нас“, добави тя. „Не се съмнявам, че няма по-добра двойка за президентските избори. Тя знае социалните проблеми, на армията и на външната политика“, подчерта ген. Михо Михов. Той припомни и успехите в авиационната кариера на Румен Радев.
Вицепрезидентът Йотова благодари на президента Радев за това, че са работили в екип за България. Тя изрази увереност, че съвместната работа ще продължи. „Винаги съм си мечтал да имам шанса лично да честитя рождения ден и да пожелая много здраве и успехи на легендата в българските музикални среди г-жа Даниела Кузманова“, заяви президентът Румен Радев преди официалното си обръщение към учредителите и й подари букет цветя.
Инициативен комитет ще издигне Радев и Йотова като кандидати за президент и вицепрезидент Инициативен комитет ще издигне Радев и Йотова като кандидати за президент и вицепрезидент Днес (27 септември) от 18.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата ще се състои Учредително събрание на Инициативния комитет… Прочети повече „Искам да благодаря на всички вас“, каза пред събралите се Румен Радев.
„Енергията и зарядът при сформирането на този инициативен комитет далеч надхвърли очакванията. Приемам вашата подкрепа като оценка за свършеното до момента в първия ми мандат, за позициите, които заемам“, добави Радев. Той подчерта, че президентството се е утвърдило като стълб на стабилност в днешната ситуация. Снимки: Ива Иванова / Actualno.com „Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, премина в урните“, посочи Радев. „Бяхме с вас и не ви предадохме“, подчерта той.
Ето кои представители на БСП влизат в Инициативния комитет на Румен Радев Ето кои представители на БСП влизат в Инициативния комитет на Румен Радев По решение на ИБ на БСП трима представители на партията влизат в Инициативния комитет на Румен Радев, обяви лидерът на партията Корнели… Прочети повече Държавният глава обърна внимание върху „развихрилата се корупция, насаждането на страх и отровената медийна среда“. „Няма да оставим българите да се свиват от страх в нишата на оцеляването.

Страхът разяжда не само душите и здравето, но и самите устои на държавността. Изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание. Не само като организация заради смесването на парламентарен и президентски вот, но и заради сливането на двете кампании“, посочи още Радев. Той благодари и на партиите, които го подкрепят и изрази готовност за съвместна работа.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/188-uchrediha-iniciativen-komitet-za-vtorija-mandat-na-radev-video-news_1648512.html © Actualno.com

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *