OLYMPUS DIGITAL CAMERA

138 години несебърско училище

 

         Патронен празник на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър

 

Мара МОМЧИЛОВА

С полагане на венци пред барелефа и бюст-паметника на Любен Каравелов започна честването на патронния празник на несебърското училище и 138-мата годишнина от основаването на българско училище в града, както и 10-годишнината от основаването на Фолклорна група „Незабравка“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По-късно на сцената на народно читалище „Яна Лъскова- 1905” националният химн и внасянето на училищното знаме изправиха на крака многобройната публика. Празникът започна с презентация за Несебър и училището и със солови изпълнения на звучни български народни песни. Последва презентация, посветена на  творческия път на ФГ „Незабравка“ с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова , изготвена от бившите‚ “незабравки“ Миглена  Червенкова, Ина Добрева и София Сотирова.

4 pressfwdwdwПриветствени слова към учители, служители, ученици и гости отправиха Директорът на СУ ”Любен Каравелов” Тодорка Станелова и кметът на Община Несебър Николай Димитров. От името на  председателя на Общинския съвет Румен Кулев се получи поздравителен адрес и огромна кошница с цветя.

3 IMG_0982Концертът-спектакъл  предизвика същински фурор сред зрителите. Той впечатли с жанровото си разнообразие и перфектните изяви на възпитаници на училището.  С вокални изпълнения се изявиха  Фолклорната група „Славееви гласове” и Вокаална група  при СУ „Любен Каравелов“ с музикални педагози съответно Руска Узунова и Гергина Нейчева.  Фолклорна група  „Незабравка”  се представи с добруджански, пирински, джиновски, тракийски и шопски танци. Театрална група към Студио „Таланти“ представи скечове от „Криворазбраната цивилизация“, режисирани от Петко Божилов.

Децата от клуб „Аз съм българче“ и „Сцена“ с ръководители Наталия Антонова и Пенка Ганчева изпълниха патриотични стихове и песента „ Де е България“.

На финала на грандиозния концерт-спектакъл  малки и големи „незабравки“ духнаха десетте свещи на оригинална торта, след което на сцената и в залата се изви кръшно българско хоро на фона на звучна българска народна песен.

2 IMG_0983

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *