20210322_141326 (1)

Цветан Цветанов в Захарни заводи: Политиката се нуждае от хора с капацитет, като кандидатите във великотърновската ни листа

 

 

Политиката се нуждае от хора с капацитет, като кандидатите във великотърновската листа на Републиканци за България, категоричен бе Цветан Цветанов при среща с висшия мениджърски състав и представители на синдикатите в дружеството „Захарни заводи“ в Горна Оряховица.

Заедно с него на срещата присъстваха финансистът Стефан Дойкин и колегата му от кандидатдепутатската листа Борислав Ангелов, който е и експортният директор на предприятието. „За първи път „Захарни заводи“ имат свое реално представителство в политическа листа“, каза по този повод водачът за 4 МИР Цветан Цветанов.

„Веднага след изборите ще се наложи актуализация на бюджета“, категоричен бе Цветанов. Необходимо е да се оптимизират разходите, които в момента се правят нецелесъобразно, защото реално не подпомагат малкия и среден бизнес. Днес вече се говори и за нов заем от 300 милиона лева, който държавата взема, а това значи, че някой трябва да връща тези средства“, подчерта той.

20210322_140725Пред мениджмънта на завода Цветанов представи приоритетите на Републиканци за България в секторните политики. Електронно управление, което ще бъде и превенция на ширещата се по всички нива корупция, е един от акцентите.

Правосъдна реформа, предвиждаща намаляване на политическите квоти във ВСС, повече пари за образование в размер на 5% от БВП, стимулиращи мерки за малкия и среден бизнес, като разширяване обхвата на патентния данък, но запазване на плоския данък, са част от предвижданите стъпки.

„Както Републиканци за България, така и аз в лично качество, винаги ще продължа да подкрепям хората от бизнеса, които искат да работят по правилата. Знаем, че когато сивият сектор се увеличава, това рефлектира върху производства като вашето“, допълни Цветанов, който като вицепремиер и вътрешен министър имаше голям принос за пресичане на контрабандата, включително на захар, както и на ДДС злоупотребите.

„На база на впечатленията, които имам от г-н Цветанов, мога да кажа, че той действително може да работи за държава с правила. През 2011 г. г-н Цветанов създаде екип, който изсветли сектор захар, което доведе контрабандата в него до санитарния минимум“, каза по време на срещата председателят на Надзорния съвет на предприятието Георги Узунов, визирайки именно успешната борба с контрабандата, провеждана от Цветанов. „Приветствам ви за тази цел – държава с правила и ви желая успех“, каза още Узунов.

„С хора като кандидатите на Републиканци за България и занапред ще можем да отстояваме интересите на работодателите, още повече, че имате и свой представител при нас“, каза Цветанов.

По думите му, за структурирането на държава с правила е нужен силен парламент и реален парламентарен контрол. „В момента институциите отсъстват и всичко се ръководи от един единствен човек“, припомни председателят на партията.

Цветанов получи поздравления за младата и силна листа във Велико Търново.

По-късно водачът на листата и кандидатите за народни представители посетиха цеховете на Бонбонената фабрика към предприятието, където разговаряха с работници и служители.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *