DSC_0160

Уличката на занаятите в Бургас се превърна в своеобразен символ на „една по-зелена Европа“

 

 

Хепънинг на тема „Работим заедно за по-зелена Европа“ се проведе тази събота на уличката на занаятите „Алеко Константинов“ в Бургас. Той беше организиран от Фондация „Шанс за децата и природата на България“, партньор на Община Бургас по проект № BGENVIRONMENT – 2.003-0003 „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“ по „Малка грантова схема за мерки за намаляване на морските отпадъци“, който се реализира в рамките на програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 -2021 г.

DSC_0175Арт работилнички с еко насоченост приканваха малки и големи през съботния ден, за да сътворят различни и интересни неща от вече използвани пластмасови предмети. Гостите успяха да си направят рокли, поли и бижута от найлонови торбички и пластмасови лъжици и сламки, някои от тях си тръгнаха с прекрасни картички с послания за Черно море, а най-малките сътвориха красиви рибки от отпадъци. Целта на хепънинга бе да се покаже нагледно как може да се използват вече непотребните пластмасови предмети чрез трите R (reduce, reuse, recycle).

На сцената се изявиха и фолклорна формация „Зеленика“, които спомогнаха за цялостното настроение на гостите на хепънинга, а талантливата Настя от Украйна изпя за всички хитовете „Earth song“ на Майкъл Джексън и френската “Ma Philosopie“.

Всички активни деца получиха грамоти и различни награди, които да им напомнят колко е важно да се опазва околната среда и как всяка малка крачка е важна, за да се справим с този наболял екологичен проблем.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *