В понеделник Петков обяви дарителска кампания за боеприпаси за украинската държава

„Идеята на Кирил Петков – българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора“. Това написа във Facebook лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

 

„Тъй като силата е в истината, ще ви кажа един факт. Моят екип е автор на идеята за благотворителната кампания “Българската Коледа”. И по-конкретно – Росен Петров, когато работеше за нас. И когато президент беше Георги Първанов в първия си мандат. Ние я правихме в началото, сега други хора я правят. Но “Българската Коледа” съществува и до днес и е помогнала на хиляди деца. Извинете – българският народ е помогнал на хиляди деца. И това е достойно, човеколюбиво и правилно“, каза още Трифонов.

Припомняме, че в понеделник премиерът Петков обяви кампания за набиране на средства за Украйна за боеприпаси.

„Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия“, написа той. И допълни, че като премиер ще продължи да работи за това България да има единна позиция на базата на информиран избор. Петков призова всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари една заплата.