IMG_0036

С официално тържество „Слънчев бряг”АД чества 60 години от създаването на курортния си комплекс

„Ханска шатра” събра ветераните на 60 – годишнината на курортния комплекс „Слънчев бряг”

Максим МОМЧИЛОВ

С официално тържество „Слънчев бряг”АД  чества  60 години от създаването на курортния си комплекс.Тържеството се състоя в бележитото заведение „Ханската шатра”, изградено на най-високото място в Слънчев бряг.

На събитието се събраха настоящи и бивши служители на комплекса, представители на различни институции, на бизнеса и прословути деятели,чиито минало и настояще е свързано с най-големия ни курортен комплекс.

IMG_0007 Дружеството е наследник на голямото обединение „Балкантурист”, което през годините създаде и разви Слънчев бряг.На словото си изпълнителният директор на „Слънчев бряг”АД Златко Димитров заяви: „Искрено съм развълнуван да видя, че комплексът има толкова много приятели.

IMG_0040Слънчев бряг безспорно е най-големият, най-красивият, най-любимият български черноморски курорт. Той е емблемата на българския туризъм, за която неуморно са работили стотици преди нас”.Димитров говори и за своите предшественици – бившите директори на курортния комплекс и техните имена и заслуги също бяха споменати.

IMG_0022-1 Обширен видеопреглед на 60 годишнината на комплекса беше излъчен по време на тържеството. Уникалните кадри върнаха лентата назад, припомниха ентусиазма на първите, споменаха ветераните, които превърнаха малката несебърска пустиня в най-елитния български курорт.

Филмът е запазил за бъдещето старата романтика на този бряг, която е вдъхновявала поколения българи и туристи запечатали своите незабравими спомени за нашата родина именно в Слънчев бряг.

За 60 годишния си юбилей Слънчев бряг бе поздравен от името на Цвета Караянчева- председател на Народното събрание, а специален поздравителен адрес изпратиха и от името на председателя на „Съюза на собствениците”-Слънчев бряг Пламен Копчев.

В края на 3-часовото тържество изпълнителният директор на „Слънчев бряг”АД Златко Димитров, заедно с други ветерани, разрязаха огромната торта за  60- годишнината на курортния комплекс.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *