New Imageffefewfewfew

С БОГАТА И ПЪСТРА ПРОГРАМА ДВА ДНИ РАВДА ЧЕСТВА СВОЯ ПРАЗНИК

vgsdsdfsefsedf

В Деня на Св. Параскева бе открита и интернет зала в кметството

Два дни поред с богата и пъстра културна програма, в която взеха участие множество изпълнители, Равда почете своя празник, традиционно отбелязван на 26 юли. Актуалният рапър Криско, който създава хит след хит, вдигна градуса на настроението с най-популярните си парчета и бе гвоздеят в програмата  на 25 юли, като зарадва най-вече младата аудитория. Час и половина преди това на сцената пред кметството публиката аплодира и  изпълненията на малките таланти от  ОДЗ „Мечо Пух“ – с. Равда, Детски танцов състав към местното читалище в курортното селище,  Студио за модерен балет „Звезди“ към ОДК – Несебър, Студио за модерен балет „Дъга“ към читалището в Ахелой.

New Imagefgergerger Същинският празник на 26 юли започна със Света литургия и молебен за здраве в храм „Св. Параскева“ и продължи с официалното откриване на интернет зала в кметството. Кметът на община Несебър и неговата съпруга уважиха поканата да присъстват на този важен за хората момент и  разгледаха с интерес помещението и оборудването в него. Инициативата за новата придобивка е съвместно дело на кметството и местния пенсионерски клуб „Детелина“ и е осъществена със съдействието на кметовете на Несебър и Равда. Залата ще даде възможност възрастните хора от селото да влязат в крак с най-новата глобална форма на общуване, да научат как се работи с определени програми, които ще прилагат при осъществяване на връзка със свои близки в чужбина. Те ще могат да разширят и социалните си контакти в интернет и да се информират за случващото се по света и у нас. Кметът на Несебър Николай Димитров похвали желанието на местните хора да бъдат адаптивни, така че да използват по най-добрия начин съвременните достижения на глобализацията. Той пожела на всички да повишат знанията си и припомни народната мъдрост, че човек се учи докато е жив.

Официалната част на проявата на 26 юли, която продължи над 4 часа,  започна с поздравителни обръщения от кмета на община Несебър Николай Димитров и кмета на селото Андон Бакалов. Към традиционното пожелание за здраве, кметът Бакалов прибави и своя апел към местните хора – „нека да бъдем обединени и да бъдем заедно в трудните моменти, за да преодолеем трудностите, нека да съхраним българските традиции,  българските ценности и български дух за нашите деца.“. Той прикани публиката да се забавлява с празничната програма, която кметството е организирало, и благодари на всички изпълнители за участието в двудневните прояви.

Кметът на Несебър Николай Димитров също честити празника на Равда, като в словото си подчерта, че селището е „една бързоразвиваща се туристическа дестинация“, която има с какво да очарова всеки, който я посети. Той сподели, че е доволен, когато вижда курорта пълнен с туристи. На финала на поздрава си, пожела на всички да се веселят и да бъдат щастливи в празничния ден.

В културната програма за 26 юли  бяха включени  интересни изяви най-вече във фолклорния жанр. Аплодисментите и одобрителните възгласи на публиката си спечелиха самодейните състави към НЧ „Гоце Делчев – 1943 г.” – с. Равда, и НЧ „Атанас Манчев – 1920 г.“ Каблешково,   китка от най-добрите си песни поднесе и „Капански ансамбъл” от  Разград. Финалната проява, дългоочаквана от публиката, препълнила площада пред кметството, бе концертът на популярния оркестър „Канарите“. Жителите и гостите на селището се веселяха над час с любими мелодии от репертоара на формацията, а край на празника постави тържествена заря, осветила небето над Равда.

Празникът на курортното селище уважиха освен кметът на Несебър Николай Димитров и кметове на съставни селища на общината. Поздравителни адреси са били изпратени от Дунакеси – Унгария, Куфалово – Гърция, Блаце, Сърбия.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *