zx952y526_4299528

Стойко Танков е новият областен управитл на Бургас

Четворната коалиция разпредели областните управители

Изненадата е София-град, която ще бъде дадена на ИТН, спряга се Виолета Комитова

Четворната коалиция разпредели областните управители - 1
Снимка: БГНЕС

Четворната коалиция разпредели квотите за областните управители по формулата 11(ПП):6(БСП):6(ИТН):5(ДБ).

Tankovse

 

Както Флагман.бг вчера писа Бургас е за БСП, а за губернатор тук ще бъде Стойко Танков.

Зам.-областни управители, според последната информация, с която разполагаме ще са Тодор Иванов от „Има такъв народ“ и Емил Пейчев от „Продължаваме промяната“.

 

От „24 часа“ днес правят детайлно разпределение по региони, което е изключително любопитно. Прави впечатление, че първата политическа сила „Продължаваме промяната“ са отстъпили почти всички ключови области на коалиционните си партньори.

ПП ще определи областните управители на Варна, Стара Загора, Монтана, Ловеч, Перник, Пазарджик, Ямбол, Кърджали, Търговище, Шумен, Враца и Силистра.

БСП получава Бургас, Благоевград, София-област, Смолян, Габрово и Добрич.

 

 

 

Засега са известни само малка част от предложенията, които трябва да се гласуват на заседанието на Министерски съвет . Според в-к. „24 часа“ ИТН ще предложат за ключовата София-град доскорошният служебен регионален министър Виолета Комитова, която е изявила готовност да влезе в пряка битка със столичния кмет Йорданка Фандъкова и да бъде твърд коректив на всички решения на Общинския съвет и действия на градоначалника.

ДБ ще предложат за областен на Пловдив Йордан Иванов, който е общински съветник и сред най-острите критици на кмета Здравко Димитров. За Велико Търново се спряга Людмила Илиева, а за Хасково – Катя Панева, която е бивш депутат, фармацевт. В Сливен кандидатът ще е Димитър Сяров.

Print Friendly

Автор: fakti.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *