05f4c87084a05019350a4cfc80c7686a

Радев заряза лозята, чака отговори от Борисов и Гешев

Зададох ясни и конкретни въпроси, отсече той

 Веселина Йорданова

Dnes.bg

Зададох ясни и конкретни въпроси, чакам някакъв отговор. Така президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали питанията му към премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев са били чути.

Питайте ги, вие сте затова – да питате, да задавате истинските въпроси, истинския дневен ред, призова журналистите държавният глава.

Днес той е гост в Ивайловград за Деня на града и участва в тържеството на централния градски площад „Тракия“ и ритуала по зарязване на лозята на днешния празник на лозаря и винаря Трифон Зарезан.

Сред официалните лица бяха депутати, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметове от областта, чуждестранни гости. Знеполският митрополит Арсений отслужи молебен преди официалните обръщения.

Хилядолетната българска земя е богата и плодородна. И сред това природно богатство Ивайловград заема своето особено място, каза президентът Радев в приветствието си. Вие сте известни с качествените си вина, но аз съм дълбоко убеден, че за вас, ивайловградчани и хората от района, лозарството и винопроизводството не са просто бизнес и начин на съществуване, а имат много по-дълбок духовен смисъл и емоционален заряд, добави той.

И поясни, че те са живата връзка с нашите предци, с мъдростта, предавана от поколение на поколение, предаде БТА.

Той изрази убеждение, че Ивайловград ще продължи да се развива, и доказва, че в България няма големи и малки общини, а такива, които имат амбицията и сплотеността да успяват.

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова информира, че съвсем скоро общината е спечелила проект и предстои да сключи договор, свързан с античната вила „Армира“, по който общината ще усвои средства почти колкото целия си годишен бюджет.

След празника в Ивайловград президентът Румен Радев посети и близкото село Свирачи, където също уважи ритуала по зарязването на лозята.

По публикацията работи: Веселина Йорданова

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/02/14/radev-zariaza-loziata-chaka-otgovori-ot-borisov-i-geshev.439047

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *