1 copy

Равденецът Костадин Ричков бе обявен за №1

Равденецът Костадин Ричков бе обявен за №1 от организацията на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Община Несебър

     Офицерът от резерва, лейтенант Костадин Ричков, 99-годишният равденец получи членската си карта от Република България, членуващ в Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/. Картата в Равда бе връчена от о.р. подп. Христо Николов – председател на общинската организация на СОСЗР в Несебър.                                    

На другарската среща към ветерана бяха приветствени от о.р. капитан Васил Киров и кмета на Равда Андон Бакалов.                                                                                                                                                                                                                                  

     2_8161 По-рано в Деня на храбростта и празника на Българската армия- 6 май началникът на Военно окръжие  II степен –Бургас подполковник Данчо Мишленков  издаде заповед №РД-122 /02.05.2018 г. на основание чл.240,ал.4 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България във връзка с чл.35, ал.1, т.1 от Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, награди с „Грамота” ветераните от войните на България Костадин Ангелов Ричков. Награждаването му бе връчено от Красимир Костов- главен експерт и началник на отдел „Военен отчет” от Несебър и Поморие и в присъствието на Андон Бакалов- кмет на Равда в Деня на победата- 9 май.                                                                                                                                                                                

    С връчването на лейтенант Ричков разказа, че воювал във Втората световна война в Сърбия, Унгария и Австрия, приключил войната в Грац.С членството си в община Несебър Костадин Ричков става №1 в СОСЗР.

   Преди това председателят на общинската организация на СОСЗР подп. о.р. Христо Николов връчи членските карти на четирима нови членове – Николай Червенков, Арман Лалаян, Георги Кръстев и Димитър Балинов, а председателят на Общинския съвет-Несебър Румен Кулев връчи карти на новоприетите членове на СОСЗР: Атанас Христов Андонов, Георги Димов Карагьозов и Пламен Любомиров Стоянов.

                                                           Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *