Години наред „Българската Коледа“ допринася за утвърждаване на дарителските традиции в страната и е доказателство, че можем да бъдем обединени и да живеем в хуманно общество. Дава ни надежда, че заедно можем да направим така, че България да има едно по-добро бъдеще.
„Българската Коледа“ подкрепи лечението и рехабилитацията на още 80 деца

Това заяви президентът Румен Радев в детското отделение на Клиниката по очни болести към Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ в София. В присъствието на лекари, деца и родители държавният глава обяви старта на деветнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”, която се провежда под негов патронаж. Президентът беше придружаван от съпруга му Десислава Радева.

Българската Коледа

Държавният глава подчерта, че с подкрепата на цялото ни общество, с усилията на лекарите и със своята прозрачност и ефективност, „Българската Коледа“ се е превърнала в кауза, която се ползва с огромна обществена подкрепа и доверие. Благотворителната инициатива изостря и общественото внимание към проблемите и политиките към детското здравеопазване в страната.
Подпомогнати са първите 193 деца със средства от „Българската Коледа”

„Благодаря ви за всеотдайността и грижите към малките пациенти, за високия професионализъм и волята, която проявявате всеки ден във вашата трудна и изключително благородна професия“, обърна се президентът Радев към присъстващите лекари.

Българската Коледа

Кампанията, която ще продължи през цялата следваща година е под наслов „Дари надежда на дете в беда“. Президентът посочи, че новото издание на инициативата е в подкрепа на децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение.

Основната цел на „Българската Коледа“ кампания 2021/2022 е да подпомогне подобряването на диагностично–лечебния процес с осигуряването на медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и възможностите на лекарите в България да прилагат съвременни методи на лечение.