Въпросът му бе зададен от студентка, която го похвали, че е политикът с най-висок рейтинг и ползващ се с най-високо доверие. Дали заради тези факти смята да създаде свой политически проект, запита тя.

„Президентът е президент на всички българи“, каза държавният глава, но допълни, че не би се разсърдил на българските граждани, ако счетат, че е необходимо да се създаде такъв нов негов политически проект.

Припомняме, според социологическо проучване на АЛФА Рисърч от 29 март само президентът Радев прави изключение от високата критичност към политиците, която имат българите. Според данните на проучването към март той се ползва с доверието на 59% от пълнолетните жители на страната.

Малко по-рано, на 20 февруари, социологическо проучване на ТРЕНД показа, че 63% от запитаните са дали положителна оценка на работата на президента Румен Радев. Представителното изследване е проведено сред 1004 пълнолетни българи по метода „лице в лице“ между 1 и 8 февруари.

Румен Радев не вижда какво се строи на строителната площадка България

Румен Радев не вижда какво се строи на строителната площадка България

Всички корумпирани трябва да бъдат заловени, нужни са хора с адекватна култура и образование

Българското правителство не е съгласувало позицията си с държавния глава за ударите в Сирия, призна Румен Радев пред медиите. По мнението му обаче служба „Военна информация“ и ДАР си свършили работата.

На въпрос за предстоящата му визита в Русия, Румен Радев заяви, че засега се планира тя да е в Москва на 21 и 22 май. Все още обаче се уточнявали датите. Засега Владимир Путин няма да идва в България.

Българският световен, културен и цивилизационен принос не може да става залог на политическо противопоставяне, заяви президентът и защити тезата, че точно във времена на конфронтация ние трябва да поддържаме диалога. „Трябва да се търсят общите интереси“, посочи държавният глава.

Националната сигурност винаги е актуален проблем, така президентът аргументира смяната на темата на КСНС на 19 април. Той очаква да чуе какви са мерките на страната за неутрализация на рисковете и заплахите пред нашата сигурност. Ще се разгледа ситуацията в Сирия, но и на Балканите. Обстановката на Балканите не е от най-спокойните, притеснен е Радев. На Консултативния съвет ще се обсъди и модернизация на армията.

Малко преди въпроса държавният глава изнесе лекция пред студентите от УНСС в рамките на Младежкия икономически форум. В лекцията си Румен Радев засегна широк кръг от вътрешно-политически проблеми, като разкритикува корупцията, неефективната администрация, работата на съдебната система, стратегиите за демографската криза, образованието и социалните дейности. Държавният бюджет се използвал за потушаване на социално недоволство и протести. В критиката си държавният глава стигна и до варварския начин на приватизация у нас и унищожаването на земеделието. Делът на сивата икономика спъва реалната икономика. Привличаме инвестиции чрез социален дъмпинг, по мнението му.