448-256-koronavirus-kitaj

ПАСТИРИ И ОВЦЕ ПО ВРЕМЕ НА КОРОНАВИРУСИ

 

Настъпи глобална хипоксия и аноксия

 

g_chaldykov

 

Д-р Георги Чалдъков

 

       

 

   Как искам да живея аз и да живея непрекъснато.

          Да тържествува въздуха във белите ми дробове.

                                Христо Фотев, „Встъпление“

 

Научният потенциал на Big Pharma е в надпревара за откриване на лекарства и ваксини  срещу новия коронавирус (SARS-CoV-2). Части от шиповете (S-гликопротеини) на коронавирусите  (Фиг. 1) са ключове, с които те отварят вратите (чрез ключалки-рецептори ACE-2) и влизат в  тип II алвеолоцити на белия дроб. И в еритроцити (чрез – basigin/CD147). Това  води до прогресиращо намаление на наличието на кислород в организма – „хипоксия“, последвана от „аноксия“, която е фаталният подпис на  болестта COVID-19: ТОРС (тежък остър респираторен синдром), на английски, SARS (severe acute respiratory syndrome).*

Схема на коронавирус. Във вирусната мембрана са разположени transmembrane spike (S) glycoproteins (S-гликопротеини – червена стрелка), които имат важно участие за влизането на вируса в клетката. На S-гликопротеините трябва да въздействат клетъчни протеази (например, фурин), за да се осъществи свързването на вируса с неговите рецептори, разположени в клетъчната мембрана и, съответно, вливането му в клетката. Следователно, инхибитори на фурин и други протеази могат да имат антивирусен ефект. От: Янев С, Чалдъков ГН. Антивирусни препарати в условията на COVID-19 пандемия. InSpiro 2020; 55:35-40.

Поради „хронична политическа хипоксия“ в централите на партиите, има значителен недостиг на изпълнени обещания за подобряване на здравето и образованието на българските граждани. Политическата хипоксия се усеща от будните – не от отровните и изправените – граждани, те излизат на улиците и площадите, съобщават на депутатите за бедственото състояние, те гласуват закони и възстановяват социалното равновесие. Но не и в България.

На 24 февруари 2013 г. по време на благодарствения молебен Негово светейшество Патриарх Неофит произнесе евангелския текст за Добрия пастир: „Истина, истина ви казвам, който не влиза през вратата на кошарата на овцете, но прескача от другаде, той е крадец и разбойник. А който влиза през вратата, пастир е на овцете. Нему вратарят отваря; и овцете слушат гласа му; и вика своите овце по име и ги извежда…. Тази притча им каза Исус; но те не разбраха какво им говореше. Тогава Исус пак рече: Истина, истина ви казвам…. Аз съм добрият пастир; добрият пастир живота си дава за овцете….“ (Йоан 10: 1–16)

Политическата истина е все още една „стара и грозна жена”, която казва, че е млада и красива

През 2004 г. New York Times написа: „Един от съветниците на Джордж Буш ми каза, че такива като мен принадлежат на reality-based community. Вие си мислите, че решенията идват от разумния анализ на видимата реалност. Светът вече се развива по съвсем друг начин – сега сме империя и с всяко свое действие ние създаваме собствена реалност – ние сме действащите лица в историята, а на вас остава само да изучавате какво правим.”

Напомня ми за „революция в изкуството на демокрацията”, описано от големият американски журналист Уолтър Липман (1889-1974) – за управляващата “специална класа” – специалните пастири, и изпълняващото “объркано стадо”. Което сега ще бъде ваксинирано, за да се постигне стаден имунитет срещу коронавирусите.  Но пак остават онези три А-та (Алчност, Агресия, Аномия), маскирани като алтруистични фондации и организации. А журналистите и политолозите Димитри Иванов, арх. Христо Генчев, Тома Томов, Валери Найденов и Иван Кръстев, сега и имунологът и ваксинолог Андрей Чорбанов,  фармакологът Станислав Янев, пулмологът Коста Костов и други знаещи колеги, продължават „да изучават какво правят действащите лица в историята” и, респективно, в съвременната наука и практика на коронавирусните инфекции.

Какво от това? – каза един от съветниците на президента.

С други думи:

Ние танцуваме в кръг и предполагаме,

но тайната стои в средата и знае. – Робърт Фрост, „Тайната стои”.

Важнослов

– Не  стига глобалната политика, глобалното затопляне и глобалното затлъстяване, сега настъпи и глобална хипоксия и аноксия, Земята и Човек все по-трудно дишат, задушават се – каза д-р Веселин Джендов, гръден хирург от Бургас.

– Хипоксия и аноксия има и в човешката Душата – каза д-р Георги Попов, професор по психиатрия от Варна.

Но малко хора разбраха какво докторите им говорят. Тогава Исус пак рече: Истина, истина ви казват.

* Центровете за контрол и превенция на болести в САЩ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) съобщават следните данни за коефициент на смъртност от COVID-19:
– 0,003% от децата над 18 години, които са заразени с коронавирус, умират;
– 0,02% от хората на възраст от 20 до 49 години;
– 0,5% от хората на възраст от 50 до 69 години;
– 5,4% от хората на 70 и повече години.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *