Призовавам социалистите да гласуват смело, спокойно и мъдро. Това заяви Корнелия Нинова след като подаде гласа си. Днес партията за пръв път избира пряко лидер.

Според нея от гласа на всеки социалист зависи съдбата на БСП и бъдещето на България. Днес всеки глас е важен, подчерта Нинова.

БСП избира лидер

БСП избира лидер

Корнелия Нинова и Кирил Добрев останаха единствените кандидати

Тя гласувала за това мнението на всеки социалист да бъде значимо. Днешният избор, по думите ѝ, бил исторически за партията.

Очаквам висока избирателна активност на вота в БСП, нашите членове искат прекия избор, посочи още Нинова. Обвиненията за избирателните списъци в партията тя определи като обидни. Тя не вярвала на слуховете, а на членовете на партията. Навсякъде имало застъпници и нямало как върху всички тях да се оказвал натиск.

Нинова се надява след прекия вот столетницата да бъде по-обединена. Най-верният път за затваряне на противоречията бил да се приеме изборът на членската маса на столетницата.

Тя коментира и ситуацията в страната. В последните 4 години бяхме последователни в битката срещу мафията и е време да обявим победата, пожела си Нинова.Социалистите издържали всички изпитания, по думите ѝ, затова и дошло времето за финала на маратонското бягане. Финалът трябвало да се обяви на площада при хората.

Изборният ден започна в 7 ч. и ще продължи до 19:00 часа. Над 1 140 са избирателните секции в цялата страна. Първите резултати се очакват късно в неделя.

Корнелия Нинова и Кирил Добрев останаха единствените кандидати за нов лидер на Столетницата.

От битката за председател на столетницата първо се отказаха двама знакови кандидати – Красимир Янков и Валери Жаблянов, заради съмненията им в честността на процедурата по пряк избор на председател на партията. По-късно се отказа и Георги Тодоров.

Паритет между ГЕРБ и БСП при избори сега

Паритет между ГЕРБ и БСП при избори сега

42% не смятат, че протестите ще доведат оставка на правителството