33398214_2128541407428025_540104562812387328_n

Нинова е убедена, че социалистите могат да спечелят евровота

БСП прие платформата си за Евроизборите. Пред делегатите от 49-ия конгрес, лидерът Корнелия Нинова заяви, че партията ще работи за социален ЕС, подкрепен от нов икономически модел за растеж с акцент върху преодоляване на неравенствата и бедността. Нинова е убедена, че социалистите имат шанс да спечелят изборите за Европейски парламент, стига вотът да е честен.

Основното послание в изказването на Корнелия Нинова беше, че България и Европа имат нужда от промяна. Увери, че БСП може да предложи конкретни мерки за тази промяна.

Нинова определи управлението на ГЕРБ като „10-годишно минало и провалено настояще“. Алтернатива вижда в политиките, заложени в проекта „Визия на България“, който беше одобрен от делегатите.

Корнелия Нинова – председател на БСП: Ако победим ГЕРБ на тези избори имаме възможност не само да изпратим в ЕП хора,които ще защитават българските интереси,но може да отстраним ГЕРБ от властта и да започнем промяната в България и във вашия живот тук.

Корнелия Нинова на конгреса на БСП: ГЕРБ са провалено настояще

Корнелия Нинова на конгреса на БСП: ГЕРБ са провалено настояще

В НДК в 10 ч. започна конгресът на БСП. На форума присъстват около 2000 души – делегати и гости. Като първа точка от дневния ред лидерът Корнелия Нино…

Разговорите за евроизборите започват с приемането на предизборна платформа, в която са заложени политики, защитаващи интересите на България и Европа, а не с интриги около реденето на листата, коментира Нинова. Напомни също, че БСП е единствената партия с ограничение от два мандата за председателя ѝ.

Корнелия Нинова – председател на БСП: Вечни председатели няма, нашата партия не се крепи на един човек и на председателя си, който и да е той. Нашата партия се крепи на вас, на членовете и симпатизантите ѝ.

Престрелки между БСП и ГЕРБ заради обвинението на Елена Йончева

Престрелки между БСП и ГЕРБ заради обвинението на Елена Йончева

С декларация от парламентарната трибуна групата на „БСП за България“ отново защити депутата от левицата Елена Йончева по повод повдигнатите срещу нея…

Нинова отново защити Елена Йончева и съобщи, че другата седмица тя ще обяви резултати от разследване за корупция по високите етажи на властта. Конгресът прие декларация в защита на Йончева.

Елена Йончева – депутат от ПГ на „БСП за България“: Режимът в България се опитва да ни разедини и унищожи един по един. Да се разправят с нас един по един. Но искам да ви уверя, че няма режим, който историята да не е спряла.

Сергей Станишев: За мен е важно да работя в следващия Европарламент

Сергей Станишев: За мен е важно да работя в следващия Европарламент

Това заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който беше преизбран на пост…

Конгресът одобри и предизборна платформа за предстоящите избори за ЕП. Този документ поставя лидерът на ПЕС Сергей Станишев в деликатна ситуация, защото в него изрично е записано че евродепутатие на БСП ще работят против Истанбулската конвенция и Пакта за миграция на ООН: теми, по които мнението на Станишев коренно се различава от това на ръководството на партията. Той увери, че този факт не го притеснява, но даде да се разбера, че разногласия не се отразяват добре на партията.

Сергей Станишев – президент на ПЕС: Който се опитва да копае окопи между БСП и европейското социалистическо семейство стреля в крака си.

„Има хора, които злоупотребяват с това, аз и сега го виждам, но нямам притеснения“, коментира той въпроса за Истанбулската конвенция.

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев прогнозира, че резултатът от евровота ще е определящ за това ще има или не предсрочни парламентарни избори.

Print Friendly

Автор: БНТ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *