24-20

Нестандартен 24 май в Несебър

Нестандартен ден на българската просвета и култура и на славянската писменост в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър

Мара МОМЧИЛОВА                                                                                                                                                  

С оригинални и нестандартни прояви учители и ученици почетоха 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Разбира се, виртуално. Вече трети месец обучението на малки и големи ученици се осъществява дистанционно, така и ще завърши. Реален обаче е венецът от свежи пролетни цветя, поставен на фасадата на училището.

Виртуална изложба с творби на ученици от различни възрасти, посветена на празника бе разпространена в социалните мрежи. Освен пъстри рисунки, в презентацията са включени и многобройни стихове от известни български автори, посветени на буквите и на светите братя Кирил и Методий.

В мило обръщение под надслов „На теб, учителю, поклон!“, четвъртокласниците изразяват своето възхищение, признателност и обич към учителите. Техните родители благодарят за всеотдайния труд и неуморните грижи на педагозите.

Петокласниците посветиха на празника презентации на тема „Математиката в моето име“.

Приветствие към ученици, учители и родители отправи директорът на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър  Тодорка Станелова. В него се казва: „Уважаеми колеги, бивши и настоящи учители и служители, приемете моите сърдечни поздравления и благодарност за вашия всеотдаен труд, за вашите усилия и старание. Благодарение на тях училището с най-дълга история в община Несебър е сред водещите просветни институции в Бургаска област и получи статута „Иновативно училище“ Продължавайте да превръщате всеки ден в празник за жадните детски очи, да давате всичко от себе си за обучението и възпитанието на младото поколение!

Живеейки през последните два месеца в необичайна за всички нас обстановка, при която не беше възможно да се води учебен процес в класните стаи, всички ние успяхме буквално за броени дни да извършим малка революция в преподаването. И макар че в дистанционното обучение се сблъскваме с много трудности ,то даде огромен шанс на  училището  да се дигитализира бързо и да смени начина на преподаване, като го направи по-ефективен и интересен за децата. По време на дистанционното обучение натрупахме огромен опит, от който няма как да не се възползваме  и в бъдеще, когато учениците се върнат в класните стаи.

Искам да изкажа и огромната си благодарност към всички родители, които ни подкрепиха, и въпреки своите трудови ангажименти намират време да помогнат на своите деца при обучението им в електронна среда.

Уважаеми зрелостници , тази година ви изпратихме без  последен училищен звънец, без тържествен ритуал, без да се простите с училищното знаме, но не по-малко развълнувано. Искам от сърце да ви пожелая най- вече здраве, да следвате мечтите си, да виждате красотата и добротата около себе си и да ги създавате сами. Трогателно е, че чак в последните дни от училищния живот разбирате, че са отминали годините на безгрижност и това започва да ви липсва… Вече ви се струва, че ако можете да се върнете назад –ще сте най-послушни и старателни… И няма да допускате грешките на детството. За щастие това е невъзможно. Защото след вас идват следващите, които трябва да сгрешат, за да пораснат!

Скъпи ученици, на този слънчев празник ви пожелавам да бъдете горди пазители на българските ценности, на българското слово и култура. Открийте смисъла на успеха в живота, в образованието, в духовността и добротата, в трудолюбието и всеотдайността. Пожелавам ви много здраве и бъдещи постижения!“

 

Линкове към видеоматериалите:

https://nm50.abv.bg/Mail.html#message:fid/10:pid/0:mid/16147326523:tid/61:r/0

https://youtu.be/Evwk6OgH5PM

https://read.bookcreator.com/VFbyVTqmSTRPg5FLYy6wpQHq9gh2/INdxXb5qSs-P1vBoUyKmzg

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *