Публикувано от Пресцентър Община Несебър

В събота в Несебър стартира традиционният Фестивал на меда, в който участват около 40 пчелари. За поредна година пространството около пл. „Месамбрия“ в старинния град е изпълнено с присъствието на производители на качествени продукти от природния елексир – асортиментът включва както традиционни медни изкушения, така и кремове, подаръчни предложения и сувенири.

Кметът на Несебър Николай Димитров откри фестивала на 26 август в присъствието на представители на Министерството на земеделието. Градоначалникът приветства участниците и сподели, че форумът е сред утвърдените фестивали познати както на туристите, които ежегодно почива тук, така и на местните жители, които го посещават с удоволствие. Кметът заяви още, че проявата заема важно място в културния календар на общината и спомага за развитие на добри хранителните навици и здравословен начин на живот.

Тази година организаторите разширят продуктовата гама в изложението, като са поканили за участие във фестивала и около 10-ина производители на био продукти. Идеята е по този начин фестивалът да се разнообрази и ако това се приеме добре и от посетителите, форумът ще се прерасне в базар на селскостопанската продукция. Фестивалът на меда ще радва жители и посетители на Стария Несебър до 10 септември.