Забраняват се всички колективни и индивидуални спортни занимания

Тежката обстановка в Бургас налага въвеждането на нови по-строги мерки от 18 часа на 24 март. В областта влизат в сила вечерен час за непълнолетни и носене на маска на открито. Освен това се забраняват всички колективни и индивидуални спортни занимания.

Рекорден брой нови случаи от началото на пандемията у нас

До решението се стигна след сериозен ръст на заразените и болните в тежко състояние в областта. Служителите на Регионалната здравна инспекция пък са на предела на силите си.

 

Рекорден е броят на положителни проби за коронавирус в Бургаска област за последното денонощие. 495 са били регистрираните в последните 24 часа. Сред позитивните са и три родилки, едната от които в тежко състояние в интензивното отделение.

Заради ситуацията в областта от РЗИ поискаха въвеждането на нови мерки, сред които въвеждане на вечерен час за малолетни и непълнолетни. Забраняват се спортните и всички масови мероприятия.

„Една заповед съм подготвил и я съгласувам с Министерството на здравеопазването. Ще бъдат въведени допълнителни мерки от днес вечерта в Бургас”, обяви д-р Георги Паздеров, директор на Регионална здравна инспекция.

На предела на силите си са и служителите на Регионалната здравна инспекция. Обмисля се назначаване на още персонал и командироване на екипи от вътрешността на страната.

МВР ще прави засилени проверки за спазване на новите мерки.