768x432dewdfwefdew

Мария Габриел:Разговорите не са в ледена епоха, но няма и слънчеви лъчи, за да размразят ледовете

“Разговорите не са в ледена епоха, но няма и слънчеви лъчи, за да размразят ледовете. Трябва да се преосмислят структурите, моделите и политиките. Призовавам ПП-ДБ за преосмисляне на всичко това, което изброих. Недоверието ни е огромно. Мандатоносителят е на ход”.

Това заяви Мария Габриел на извънреден брифинг на ГЕРБ.

Разочарованието в обществото е огромно. Недоверието в партньорите ни е огромно. Страхът в администрацията е потресаващ. От тази криза се излиза само с усилия за доверие от страна на всички участници в обществено-политическия живот. И ако истинската цел е дестабилизиране на държавата, за да се погрижим за хората, то всеки трябва да предложи решение, работещо решение, което да носи обединение и стабилност. Мандатоносителят е на ход на търси и намери подкрепа, допълни Габриел.

Освен всичко, което каза Мария – недоверие между партиите, липса на посока, война между институциите, искам да кажа нещо, което да не бъде приемано като ултиматум, а като приятелски съвет: сменете подхода! Няма да стане така! Вземете пример от нас – направихме всички възможни и невъзможни компромиси – няма да е с първия, а с втория мандат, няма да е с политически фигури – добре.., направете компромиси! Не може с 15% от народните представители да получите цялата власт – не е честно, не е европейски, не е демократично, каза Томислав Дончев.

Като отговорни за съставяне на правителство в момента, предложете друг формат, призова Дончев.

В събота ГЕРБ-СДС обявиха, че замразяват преговорите за кабинет с втория мандат след изтеклия запис от Националния съвет на „Продължаваме промяната“, който Радостин Василев оповести пред медиите.

В понеделник бе връчен вторият проучвателен мандат от президента Румен Радев. Папката бе получена от академик Николай Денков и ПП-ДБ. Така вече тече седемдневният срок, в който трябва да бъде осигурена подкрепа и ПП-ДБ трябва да обявят своя проектокабинет, или да да върнат папката празна на държавния глава, за да се продължи с процедурата, предвидена в Конституцията.

Print Friendly

Автор: vesti.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *