New Imagesdfsdsdgasgasde

КРАСОТАТА НА НЕСЕБЪР ВЪЗХИТИ И КОМАНДВАЩИЯ НА ЩАБА НА ВМС НА РУМЪНИЯ

 

 

Началникът на Щаба на ВМС на Румъния контраадмирал Александру Мършу остана очарован от хилядолетното културно-историческо наследство, съхранено в музей „Старинен Несебър“ и на малкия живописен полуостров, при визитата си в древния град.  Той, заедно с командира на българските ВМС контраадмирал Митко Петев, бе посрещнат от кмета Николай Димитров, който домакинстваше визитата.

New ImagetererjhghghghГрадоначалникът поднесе на румънския си гост подаръчен комплект, представящ достойнствата и непреходното богатство на световната ценност и го покани да посети за по-дълго време Несебър. Кметът не пропусна да сподели, че през последните години румънските граждани са сред честите гости на града на ЮНЕСКО по време на Великденските празници.

Командващият  Щаба на ВМС на Румъния подари на кмета на Несебър Николай Димитров  тематичен морски дар – малък корабен щурвал.

За да се докоснат до атмосферата и неповторимия чар на града гостите се разходиха по живописните калдъръмени улички с възрожденски къщи и разгледаха най-емблематичните църкви, част от туристическия маршрут „Духовен път“ по проекта „Вяра в Несебър“.

Делегацията остана очарована от обиколката и всички благодариха на любезния си домакин в лицето на  Николай Димитров за топлото посрещане и внимание.

Командващият  Щаба на ВМС на Румъния контраадмирал Александру Мършу е на посещение в България, като визитата му у нас е в рамките на  двустранното сътрудничество  в частта за военноморските сили. Посещението в Несебър даде възможност на високия гост да се докосне до богатата култура и история на България и  да се потопи в уникалната атмосфера на единствения град в престижната листа на ЮНЕСКО.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *